A nyitott kapuk napjának minden alkalommal az a célja, hogy betérjenek az iskolába az érdeklődők, és ne csak hirdetmények olvasása által tájékozódjanak a lehetőségekről, hanem testközelből is megismerjék a képzéseket.

Szerda délután a Gregusban, az oktatók és tanulók közreműködésével, igyekeztek a középiskola minden részét bemutatni. Természetesen főként a képzések ismertetésével. Ez zajlott az egyik teremben, előadás jelleggel.

Míg a másik helyiségben a Gazdálkodj okosan társasjátékkal játszhattak a fiatalok, mely mezőgazdasági jellegű kérdésekre épül. Erre kell a játékosoknak helyesen válaszolni, majd lépni egyet előre, a táblán.

Bemutatókkal is készültek, az egyik ilyen volt a 3M Kutyasuli prezentálásában az engedelmességi feladatok bemutatása.

Tóth Kristóf kilencedik osztályos és mezőgazdasági gépészet szakon tanul. Az oktatás során megismeri az állattenyésztés és a mezőgazdaság minden részét. Ami azért is fontos számára, mert ilyen irányú terveket dédelget: „Tatámnak van egy mezőgazdasági vállalkozása, többek között búzát, árpát termel, és ezt a céget szeretném továbbvinni. Emiatt választottam ezt az iskolát. Úgy érzem, kiváló alapot tud adni, hiszen ezzel a képzéssel olyan ismereteket szerzek, melyre a jövőben szükségem lesz” – mesélt a céljairól Kristóf.

Az intézménybe jelentkezők tehát a szakközépiskolai képzések közül választhatják az előbb említett mezőgazdasági gépész szakot, valamint a gazda és állattartó szakmunkás irányt. Az utóbbi kettő ösztöndíjjal támogatott szakirány. A szakgimnáziumi képzésben pedig a mezőgazdaság ágazat – mezőgazdasági technikus kimenettel, illetve állattenyésztő és állategészségügyi technikus kimenettel – választható.

 

RV