Ha Advent, akkor Maroslelén futást is rendeznek. Ugyanis a község életéhez immáron ez a sportesemény is ugyan úgy hozzátartozik, mint Karácsony várása. Kedden a helyi óvodások, illetve általános iskolások teljesítették a különféle távokat a Szabadság téren.

Az ötödik és a hatodik osztályosok közül a leggyorsabb lány Ajzelt Szilvia volt. – Az iskolában szoktam futni a tesi órákon, erre a versenyre nem sokat készültem, de ennek ellenére nyertem – mondta közvetlenül a célba érkezés után a 10 esztendős lányka. Szilvi rendszeresen sportol, heti szinten jár fitnesz edzésekre, illetve néptáncol is.

– A Mikulás-futáson összesen 147 diákunk, valamint 25 óvodás vett részt – nyilatkozta Schulcz János. Az általános iskola igazgató helyettese elmondta: korosztályok szerint állapították meg a távokat, a kicsiknek egy, a nagyoknak pedig két kört kellett teljesíteniük. A Szabadság téren jelölték ki a helyszínt, ahol úgy 800 méternyi volt egy kör. A verseny névadója is eljött segítőivel, akikkel közösen ajándékot is hoztak a kis résztvevőknek. A nyugdíjas klub tagjai pedig forró teával kínálták a futókat.

Az ovisoknál nem hirdettek eredményt, hiszen a teljes Micimackó csoport egyszerre ért célba. Az 1-2. osztályosok között 1. Drimba Ábel, 2. Nagy-Benkő Ferenc, 3. Koczka Maja lett. A 3-4. osztályosoknál 1. Ferenczi Sebastian, 2. Árva Richárd, 3. Nagy-Benkő Csaba, a lányok közül pedig Kis Kitti volt a leggyorsabb. Az 5-6. osztályosoknál 1. Bozsó Zoltán, 2. Kardos Mihály, 3. Panka Boldizsár, a legjobb lány pedog Ajzelt Szilvia lett. A 7-8. osztályosoknál 1. Árva Ákos, 2. Krajnyák József, 3. Nagy Ramóna.

Munkatársunktól. K.