A megfelelő időjárási körülményeknek köszönthetően birtokba vehették a Kossuth téri pályát a korizni vágyók.

A nyitvatartási idő 8-tól 20 óráig tart, tanítási napokon 8-15 óra között szervezett iskola csoportok használhatják, illetve hétköznap délutánonként 16-17 óra között, valamint hétvégén 10-11 óra között a 10 év alattiak korcsolyázhatnak.

Az első csúszásokat a 7 éves Zsófia végezte, aki elmondta, hogy igaz korcsolyázni már tud, de trükköket még nem csinál, csak körbe körbe korcsolyázik.

Tavaly tanultam meg korcsolyázni, és már egész jól megy. Tudok koszorúzni, hátrafele menni és hátrafele koszorúzni is. Nagyon vártam már, hogy megnyisson a pálya, egy kicsit izgulok is, hogy milyen lesz idén először jégre lépni.” – mesélte Gergely.

A téli szünetben gyermekeknek és felnőtteknek is lesz korcsolyaoktatás, így aki még nem biztos a dolgában, vagy túlságosan csúszós neki a jég, az is megtanulhat biztos korcsolyákon állni.

Klaudia, aki 6 éve tanult meg korcsolyázni Miskolcon és Vivien, aki 3 éve űzi ezt a sportot elmondták, hogy nagyon várták már, hogy jégre szállhassanak. Klaudia 4 éve nem korizott, így külön kihívás lesz ismét csúszós talajt érezni a lába alatt.

A jégre merészkedőknek nem kell a csendtől sem tartaniuk, ugyanis a Rádió 7 remek zenéket biztosít a kikapcsolódáshoz.

Sz.Viktor