Egy ismert triatlonos zuhant le hat emeletnyi magasságból a ház előtti betonra a Csongrádi sugárút 73. alatti tízemeletes ház elé – közölte a Délmagyar, amely csak keresztnevével, Istvánként azonosította a férfit.

A biológia-testnevelés szakos pedagógus több mint két évtizede foglalkozik ipari alpinizmussal. A Délmagyar szerint a ház közös képviselőjének megbízásából ellenőrizte a panelház szigetelését.

Az egyik földszinti helyiség bérlője a lapnak azt mondta, a férfinak szerencséje volt, hogy nem akadt fenn az üzlete feletti rácson, hanem átesett a rács egyik nyílásán. A bérlő szerint a mentősök fél órán át stabilizálták a triatlonista állapotát, mire el tudták szállítani.

A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett 54 éves amatőr sportolónak a Facebookon hirdettek véradást barátai, ismerősei. A bejegyzést közel kétszázan osztották meg, a múlt hét végén annyian adtak vért célzottan Istvánnak, hogy majdnem egy órát kellett sorba állni a Honvéd téri vérellátó központ előtt.

Ott volt többek között Kanyó Dénes búvárúszó-világbajnok is – mondta Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szeged klubigazgatója, aki fiával adott vért.

A balesetet szenvedett férfit az új klinika Intenzív Terápiás Részlegén ápolják, a Délmagyar szerint megoperálták.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit – írták.

Forrás: hvg.hu