A KSH 2014/2015-ös tanévre vonatkozó adatai szerint az összesen közel 750 000 általános iskolai diákból csaknem 130 000 tanuló hátrányos helyzetű. A K&H célul tűzte ki, hogy az elmaradott térségekben – mint Nagymágocs és vonzáskörzete is – javítsa a gyermekek életminőségét. 2014 őszén elindította a K&H a hátrányos helyzetűekért programot, hogy a gyermekegészségügy, az előadóművészet, a fiatalok oktatása és a sport területén hiánypótló segítséget nyújtson. Nagy volt az öröm a Nagymágocsi Hunyadi János Általános Iskolában hétfő délután, hiszen a K&H a hátrányos helyzetűekért program és a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek köszönhetően 500 000 forint értékben kaptak a sportoláshoz nélkülözhetetlen eszközöket a diákok.

„Egy olyan hosszú távon gondolkodó pénzintézetnek, mint a K&H Csoport, több területen támogatnia kell az őt körülvevő környezetet és társadalmat. A K&H hátrányos helyzetűekért program keretében eddig 38 iskola 2000 diákja vehetett már részt kulturális rendezvényen, vagy kapott sportszereket. Jó érzés számunkra, hogy most a nagymágocsi kistérség gyerekei számára is boldog pillanatokat szerezhetünk, hiszen a mozgás kortól függetlenül örömforrást nyújt a tanulóknak” – mondta Borsodi Gabriella, a K&H Csoport szentesi bankfiókvezetője.

A mozgás a testi fejlődés mellett a lelki egészségre is pozitív hatással van. Különösen fontos e kettős hatás a gyerekeknél, hiszen az egészséges, boldog gyermekkor a későbbi teljes élet alapja. Szeretnénk, ha minél több gyermek megtapasztalná ezt, ezért a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel közösen idén négy iskolát támogatunk sportszercsomaggal” – tette hozzá Borsodi Gabriella.

Forrás:

Józsa Renáta

Well PR Ügynökség