Egy tűt, pontosabban egy szaloncukrot sem lehetett leejteni vasárnap este Makó főterén, ugyanis annyian jöttek el a város második adventi gyertyájának meggyújtására. Az édesség hasonlat pedig onnan jött, hogy a Mikulás is megjelent az eseményen és ezen ünnepi időszak legnépszerűbb cukrát osztogatta a gyerekeknek. A kis krampuszok sem győzték a munkát, annyian vették körbe a fehér szakállút.

– Jó voltam, legalábbis azt hiszem, de ezt anyukámék biztosan jobban tudják, tessék tőlük megkérdezni – egyezkedett a Mikulással egy fiúcska. Végül is kiderült, hogy Bartos Bence, ugyanis így hívják azt az 5 esztendős gyerkőcöt, tényleg jól viselkedett, így járt neki az ajándék. – Két kicsi tesóm is van, nekik is vinnék cukrot, ha lehet – győzködte tovább a jóságos piros ruhást Bence. A siker nem maradt el, mert a fiúcskának mind a két tenyerére szüksége lett, mert annyi édességet szórt bele Lappföld küldötte.

A város adventi koszorúján a második gyertyát négyen lobbantották lángra. Farkas Éva Erzsébet polgármesternek ebben Kondrát Zoltán lelkész, Varga József, a VargaBalett Táncműhely művészeti vezetője és Miklai István nyugalmazott rendőr segített. Mind a három segítő röviden ismertette is a gondolatát az ünneppel kapcsolatban.

– Számomra és a családom számára a karácsony elsősorban azt jelenti, hogy minden esztendőben átéljük a Megváltó születését, s erre készülünk advent idején – tudtuk meg Miklai Istvántól. Az 5 gyermekes családapa arra kérte a téren lévőket, hogy a szeretet ünnepét ne csak úgy várják, hogy ajándékot kapnak, finom ételeket ehetnek, hanem lelkileg is álljanak rá készen.

Munkatársunktól. K.