Az első, a hitet jelképező gyertya meggyújtása után a várakozás második hétvégéjén a reményé volt a főszerep. Az adventi koszorún minden egyes láng egy-egy fogalmat szimbolizál, egyben személyeknek, illetve csoportoknak is megfeleltethetőek a gyertyák: a második történetesen a zsidó népnek, akiknek megígérte Isten, hogy közülük származik a Messiás. Az ő reményük tükröződik a sorban második gyertya fényében.

Vasárnap azonban nemcsak a remény érkezett meg Vásárhelyre, hanem a Mikulás is, akikkel közösen készíthettek a gyerekek mézeskalácsot. Illetve beszélgetni is lehetett vele. A Nagyszakállú elmondta, hogy az idén különösen jók a gyerekek. A legtöbbjük nem is kért tőle, hanem inkább adott: versikét, mesét, egyéb szeretetdarabkákat.

Cseri Csombor is készült mondókával a Mikulás számára. A 9 éves kisfiú a Németh László Gimnázium és Általános Iskola kitűnő tanulója, így nincs félnivalója, hogy esetleg virgácsot kapna ajándék helyett. Mint elmondta, külön kívánsága nem is volt, hiszen mindennek örül, amit esetleg kapni fog. A versmondásért a Mikulás segítőitől egy szaloncukrot kapott.

Lappföld ura is a gyereksereg meghallgatása után a második gyertya meggyújtásában is segédkezett. Előtte Cseri Tamás önkormányzati képviselő mondott beszédet: „Ez az ünnep elsősorban a családé és az egyházé, de mégis fontosnak érzem, hogy a város, a nagyobb családunk, közösségünk, is kivegye a részét az ünneplésből.” A képviselő azt is hozzátette, hogy a jégpálya december 6-án nyit, illetve jövő héten érkeznek a fénygömbök is a Kossuth térre.

A gyertyát Nagy Ervin evangélikus lelkész áldotta meg: „Amikor karácsonyra készülünk, akkor nem egyszerűen a Betlehemben megszülető Jézus eljövetelét ünnepeljük, hanem az Istentől érkező világosság megérkezését is.”

Az est folyamán az Égből Pottyant Evangélikus Óvoda gyerkőcei lepték meg a Bessenyei elé kilátogatókat.

ÉR.