Nem a hangszerek voltak a szokásosnál nagyobbak, hanem az azokat kipróbáló gyerkőcök voltak mág túl kicsik. Ugyanis a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményében szombaton beiskolázási nyílt napot rendeztek, melyre a város és a kistérség óvodásait, illetve szüleiket várták. – Elősorban a nálunk folyó emelt szintű ének-, zene- és képzőművészeti oktatást mutattuk be az érdeklődőknek – nyilatkozta Borkáné Dudás Mónika intézményvezető.

Közeleg december hatodika, így a kicsik a Mikulás és segítőinek bevonásával ismerkedhettek meg a különféle bartókos lehetőségekkel. Bemutatkozott az iskola zenekara is, akik réz- és fafúvós hangszereket szólaltak meg. Természetesen az ovisok nem csupán hallgathatták a nagyok játékát, hanem maguk is belefújhattak a kürtbe, tubába vagy trombitába, de megpengethették a hegedűt, valamint dobolhattak, zongorázhattak is..

A Bartókban nem csupán kíváló zene-, ének- és táncoktatás folyik, hanem a képzőművészet különböző ágainak az elsajátítására is nagy hangsúlyt fektetnek. – Három helyszínen mutattuk be, mivel is foglalkozunk még az iskolában, az ünnepre való tekintettel még rénszarvas húzta szánt is készíthettek a művésztanáraink közreműködésével a kicsik – sorolta Borkáné Dudás Mónika.

Uracs Kata a Kálvin téri óvoda Napsugár csoportjába jár. – Nagyon szeretem a zenét, a táncot, de a rajzot és a festést is – árulta el a kislány, aki napokon belül lesz 6 esztendős. Kata a hangszereket is kipróbálta, s elmondása szerint a fuvola volt közülük a legszimpatikusabb. – Lehet, hogy ezen akarok majd megtanulni játszani, ha iskolás leszek – tette hozzá Uracs Kata.

Munkatársunktól. K.