Az élmezőny irányába tartó Orosházával játszott szombaton bajnoki mérkőzését a Hódmezővásárhelyi LKC. Ennek fényében a mérkőzés esélyesének inkább a vendégek számítottak, ám a vásárhelyi lányok az előzetes nyilatkozatok alapján is bíztak abban, hogy akár meg is lephetik a látogatókat.

Ennek szellemében remekül kezdte a “csatát” a HLKC. Az első félidőben inkább a narancsmezben játszó hazaiak domináltak, volt hogy 4-5 góllal is sikerült meglépniük, az első játékrész végére is csak 3 gólra tudott zárkózni az Orosháza.

A fordulás után változtatott a védekezésén a vendégegyüttes, ezzel együtt pedig el is kezdték a zárkózást. A HLKC ugyan egy ideig tartotta magát, de a hosszabb orosházi kispad, és az osztályban eltöltött éveknek köszönhető rutin a vendégeknek kedvezett. A meccs azonban az utolsó percekig nyílt sisakos maradt.

Bő 5 perccel a vége előtt ugyan az Orosházához került az előny, voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy okozhat meglepetést a Vásárhely. Ez sajnos végül nem sikerütl, ha egyetlen góllal is, de alulmaradtak Gaál Adrienn tanítványai.

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda bajnokság – 11. forduló
2016. december 03., 17.00, Balogh Imsi spcs.- 280 néző

Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC 29-30 (16-13)
Játékvezetők:Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely
Versenybírók: Szécsi Mihály, Szőke István
HLKC: Kothencz – Szűcs 6, Ilyés 3, Sebők 4, Tószegi 9, Török 2, Fazekas 5, Cs: Áncsán (k), Földesi, Becsei, Klemm, Blaskovics, Nagy
Az Orosháza gólszerzői: Antal 7, Arsenijevic 7, Mihálffy 5, Takács F. 4, Molnár 4, Tobak 3

Gaál Adrienn vezetőedző:Pici hiányzott a bravúrhoz! Csapatom hatalmasat küzdött, de sajnos a szerencse nem állt mellénk a végjátékban. Az ilyen mérkőzéseken érződik hogy mi egy frissen feljutó csapat vagyunk, az ellenfél pedig már hosszú ideje ebben az osztályban szerepel, most ez döntött. Egy ilyen meccs után nincs miért szégyenkeznünk. Ki kell vívnunk magunknak a tekintélyt!”

szcs