Ünnepélyes keretek között helyezték el a 47-es főút Hódmezővásárhely északi elkerülőjének alapkövét. A 2018 márciusára elkészülő útszakasz nagyban tehermentesítő majd a várost forgalmi és környezetvédelmi szempontból is. A felmérések szerint napi szinten 15-18 ezer jármű halad keresztül a 47-es útvonalán, az elkerülő megépítésével azonban jelentős változásra számíthatnak a helyiek.


Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a majd 13 kilométeres szakasz megépítésével a Szeged-Debrecen közötti útbiztonságosabb lesz.

A szakasz egy igazi különlegességgel is rendelkezik majd. A 47-es főút Szeged felőli részénél egy körhíd épül majd. Az 5 elemből álló csomópont 30 méteres sugárral rendelkezik majd, hasonló az országban egyedül Budaörsnél található, ám az ottani körhíd is kisebb a most tervezettnél. A projekt részleteit tartalmazó kiadványt mintegy 20 ezer példányban a vásárhelyi lakosokhoz is eljuttatják majd.

A tervek szerint tehát az északi elkerülő 2018. első negyedévére készülhet el. Míg az ezzel párhuzamosan zajló keleti elkerülő építése, 3,2 kilométer hosszúsággal, 2018. második negyedévében fejeződhet be.

Promenad.hu