A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, a támadóbb játéknak pedig hamar meg is lett az eredménye. Kmetykó Kevin egy szöglet után bólintott Bordás Dániel kapujába. Nem sokkal később pedig ismét rezgett a vásárhelyi kapu. Akkor Kálmán Szilárd szabadrúgásból köszönt be.

Major László meglepő húzással próbálta javítani a HFC játékát. A 29. percben Kökény Tamás és Tóth Imre is lejött a pályáról, a védőket Pataki Zsolt és Végh Ariel váltotta. A 40. percben Máté Péter előtt adódott komolyabb lehetőség, a vásárhelyiek csapatkapitánya azonban ekkor még nem talált be. A hajrában azonban egy kavarodást követően a hálóba pofozta a játékszert, reményt adva így az övéinek a folytatásra.

A fordulás után kicsit aktívabb lett a HFC. A támadások sokkal veszélyesebbek voltak, mint a szünet előtt, a 70. percben pedig akár az egyenlítő gól is meglehetett volna. Máté Péter végezhetett el egy büntetőt, ám Baráth kapus résen volt és védeni tudott.

A kihagyott tizi pedig hamar megbosszulta magát. Percekkel később Ihrig-Farkas Sebestény döntötte el a találkozót egy újabb góllal.

A HFC ezzel vereséggel zárta a szezon első felét, ám a Major-legényeknek talán így sincs nagy oka a kesergésre, a csapat az 5. helyen tölti a telet.

A mérkőzés krónikájához tartozik Komáromi András sérülése is. A HFC középpályása egy labdaszerzésnél szenvedett térdsérülést, ám információnk szerint nem szakadt a szalagja, haza engedték a kórházból, de a jövő héten még vár rá egy MRI vizsgálat.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (2-1)

Játékvezető: Tamási Patrik
Asszisztensek: Sándor Zoltán, Zsákai Milán

Békéscsaba: Baráth Bence, Kmetykó Kevin, Fehér Zsolt, Babinyecz Balázs, Kun László Dávid, Beszterczei Attila, Takács Péter, Kálmán Szilárd, Mácsai László, Ihrig-Farkas Sebestyén, Konyecsni Zoltán. Cserék: Czinanó Antal Áron, Vozár Dávid, Bozsó Milán, Takács János Dávid, Tóth Gergő Attila.
Vezetőedző: Szenti Zoltán

Hódmezővásárhely: Bordás Dániel, Kormányos Kolos, Tóth Imre, Kökény Tamás, Mezei Olivér, Bartyik Norbert László, Szilágyi Norbert, Komáromi András Gábor, Tóth Attila, Máté Péter, Puskás Zoltán. Cserék: Szabó Marcell, Szabó Dávid, Tóth József, Végh Ariel, Szabó Mihály Dávid, Pataki Zsolt, Fátyol Szilárd.
Vezetőedző: Major László

Gólszerzők: Kmetykó Kevin (13. perc), Kálmán Szilárd (15. perc), Máté Péter (46. perc), Ihrig-Farkas Sebestyén (77. perc).

Sárgalap: Ihrig-Farkas Sebestyén (85. perc).

szcs
Fotó: Békéscsaba 1912 Előre Facebook