A vendég Orosháza az idei szezonban nem először érkezik Vásárhelyre. Korábban Magyar Kupa meccsen már jártak a Balogh Imsi Sportcsarnokban, ráadásul, akkor a továbbjutás is nekik sikerült. Akkortájt azonban a bajnokságban nem ment minden tökéletesen, rosszul kezdték a szezont.

Azóta viszont mondhatjuk, hogy szárnyal az Orosházi NKC. Az elmúlt két hónapban 6 győzelem és 1 döntetlen fűződik a nevükhöz, amivel a bajnokság dobogósai közé is felküzdötték magukat. Az elmúlt héten például a Göd ellen szereztek két pontot.

A HLKC sincs rossz formában. A Pénzügyőr ellen ugyan nem jött össze a pontszerzés, de csak kis híja volt, előtte pedig három találkozót nyertek a narancs-feketék. A forma tehát nem rossz, azonban betegségek és sérülések nehezítik a csapat dolgát.

Nagy Emese sérült, Török Gabriella és Fazekas Zsuzsanna pedig betegség miatt nem tudott gördülékeny edzésmunkát folytatni. A szombati meccsen is Gaál Adrienn vélhetően a bizonyításra váró juniorokat is beveti.

Gaál Adrienn vezetőedző: “Szoros, jó mérkőzéseket szoktunk játszani az Orosházával. Remélem a szombati is egy jó derbi lesz. Az átlövésekre és a visszarendeződésre nagyon oda kell figyelnünk. Célunk hogy minél jobban megnehezítsük számukra a meccset, szoros meccset és élvezhető játékot szeretnénk produkálni.”

Sebők Stefánia, csapatunk játékosa: “Kiélezett mérkőzésre számítok, a múlt hétvégén “elvesztett” két pontot megpróbáljuk visszaszerezni. A védekezésünk egyre jobb lesz, a támadásokban pontos és megfontolt játékkal kell kihoznunk magunkból a legjobbat. A csapatunk egyre jobb formát mutat, biztosan mindenki meg fog tenni minden tőle telhetőt, hogy a két pontot itthon tartsuk!”

NBI/B Keleti csoport
Női felnőtt kézilabda mérkőzés – 11. forduló
2016.12.03., 17.00 – Balogh Imsi Sportaréna
Hódmezővásárhelyi LKC – Oxxo Energy Orosházi NKC
Játékvezetők: Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely
Versenybírók: Szécsi Mihály, Szőke István

A felnőtt mérkőzés előtt, 15.00 órától a junior csapatok mérkőznek meg egymással.

szcs