Molnár Áron polgármester első adventi gyertyája mellett december 4-én fellobban az ünnep közeledtét hirdető második gyertya fénye is. A gyertyát Horváthné Kunstár Edina, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatója gyújtja meg, majd Fábián Péter, a Parlando Énekegyüttes vezetője Lakatos Béla zongorakíséretével ünnepi operettműsorral kedveskedik az algyőieknek.

“Minden korosztálynak igyekeztünk kedveskedni az adventi műsorok összeállítása során” – jegyezte meg Gál Boglárka, a Faluház művelődésszervezője, aki azt is hozzátette, a gyertyagyújtáson túl minden vasárnapi programjukat kirakodóvásár is színesíti. “A Faluház előcsarnokában 16 órától az algyői alkotók, termelők portékáiból válogathatnak karácsonyra készülve a látogatók. Kapható a vásárban többek között méz, házi szappan és sok egyéb értékes kézműves termék az ételektől egészen a horgolt karácsonyfadíszekig. Az Ezerjófű Egyesület szintén kihozza termékeit, fűszereket és teafüveket árulnak.”

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját december 11-én Ozsváth Lászlóné óvodavezető gyújtja meg az Algyői Szivárvány Óvoda műsorának kíséretében, december 18-án pedig Fazakas Attila plébános gyújtja meg az utolsó lila színű gyertyát, mely a keresztény hagyomány szerint a bűnbánat jelképe. Az utolsó napon a helyi általános iskola tanulói rövid műsorral készülnek.

Advent utolsó vasárnapján nagy érdeklődésre számítanak a Faluházban, ekkor rendezik meg ugyanis a hagyományos Hírmondó Karácsonyt és tombolasorsolást.

Forrás: szegedma.hu