Arról már írtunk, hogy Vásárhelyen a Kossuth tér és a sétálóutca már fényárban pompázik, viszont a város többi részén is megjelentek a díszkivilágítások.

Az ünnepek közeledtével egyre több családi házon látható valamilyen dekoráció. Legyen szó fenyőfüzérekről, vagy égősorról.

Az utcákat járva találkozhatunk egyszerű, visszafogott fényekkel is, amik vagy az érkező Mikulást, vagy karácsonyfát, vagy épp rénszarvasokat ábrázolnak.

Olyan házat is sikerült lencsevégre kapnunk, amilyet leginkább az amerikai filmekben lát az ember; az egész tetőszerkezet fényárban pompázik.

Mi már évek óta feldíszítjük a házunkat. Jó érzés úgy végigsétálni a városon, hogy ünnepi díszek sokasága jön velünk szembe. Nálunk általában december elsejével kerülnek ki a fények, és majd csak január közepén szedjük be azokat. Ezzel is próbálunk mosolyt csalni az itt elsétáló emberek arcára, hiszen erről szólna az egész adventi időszak.” – mondta el Mónika, az egyik feldíszített ház lakosa.

Vivien, Mónika lánya nem csak a szobáját szokta ünnepi hangulatba varázsolni, hanem magát is. Elmondása szerint december 6.-án például iskolába is piros télapó ruhában fog menni. Karácsonyra egy barna pónit szeretne, amit már meg is írt a Jézuskának.

Az ünnep közeledtével egyre több ablak, lakás, fenyőfa borul fényárba, amit örömmel látunk, hiszen ilyenkor egy nagy mosollyal az arcunkon lehet hazasétálni a fárasztó munkából.

Sz.Viktor