A Maroslele Jövőjéért program bérlakás eleme olyannyira sikeres volt, hogy a gazdát kereső 7 lakásra túljelentkezés is volt. Összesen 10 pár, család szeretette volna magáénak az egyenként mintegy 50 négyzetméteres, hálószobából, konyhából, előtérből és egy fürdőszobából álló társasházi elemeket.

A hétből 4-et már nyáron odaítéltek, míg ősszel kiválasztották a további három lakás nyerteseit. A pályázók között nem egy olyan is akadt, aki másik településről érkezik Maroslelére. A település varázsát adja egyrészt elhelyezkedése, 3 nagyváros szomszédságában fekszik, az autópálya elkészültével akár 15 perc alatt is elérhető, Makó, Szeged vagy éppen Vásárhely. Ez a tény önmagában azonban nem lenne elegendő, sőt, veszélyes is lehet, hiszen sok fiatal fejében megfordulhat, hogy beköltözik valamelyik nagyobb városba. Ezért Maroslelén számos olyan intézkedés valósult meg, valósul meg a közeljövőben, amellyel az életszínvonalat szeretnék emelni, ezzel is elősegítve a fiatalok helyben maradását, azt, hogy ha nem is Maroslelén dolgoznak, de ide térjenek haza. Az egyik ilyen intézkedés a bérlakás-program, a közmunka-program kibővítése, valamint, hogy infrastrukturális szempontból is fejlődik a település. Ide tartozik például, hogy a jövőben energetikailag korszerűsítik a polgármesteri hivatalt, a könyvtárat, az iskolát. A polgármesteri hivatal épületének Petőfi utcai szárnyát ezen kívül át is alakítják. A tervek alapján szeretnének kialakítani egy pihenőt a rendőröknek, illetve egy bankautomatát is szeretnének itt elhelyezni.

Kulturális szempontból is mindig szolgáltat érdekességekkel Maroslele. A karácsonyra való készülődést is szeretné az önkormányzat emlékezetessé tenni, ezért az adventi időszakban minden pénteken gyújtják meg a település koszorújának gyertyáját, amihez természetesen műsor is dukál. Az első gyertyagyújtásról itt találja tudósításunkat.

December 2-án az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport és a Kardos István Néptánccsoport ad műsort 17 órától a könyvtár udvarán. A gyertyát Csenteri Andrea, a csoport vezetője gyújtja meg. Az est házigazdája az Őszirózsa Népdalkör.

December 9-én a Maroslelei Általános Iskola tanulóinak műsorát tekinthetik meg 17 órától, akik kilátogatnak a könyvtár udvarára. Az est házigazda szerepét a Nyitnikék Egyesület tölti be, míg a harmadik gyertyát Németh Domonkos, a Maroslelei Általános Iskola igazgatója, illetve helyettese, Schulz János gyújtják meg.

December 16-án Megyeri Vili és Vígh Dani ad karácsonyi koncertet 17 órától a könyvtár udvarán. A negyedik gyertyát Martonosi György polgármester lobbantja lángra. Az est házigazdája pedig a Maroslelei Mozgáskorlátozottak Csoportja.

ÉR.