Beigazolódtak az előzetes várakozások, amiket az NB/II-es bajnokságot megnyerő HLKC-val szemben támasztották. Az új osztály sokkal komolyabb és természetesen jóval több küzdelmet kíván. A játékosok igazolása az év elején jól sikerült, ám így is volt olyan ember, aki nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, így megvált tőlük a csapat. Jelenleg a 10. helyet foglalják el a tabellán a kézilabdások, és az előzetes céloknak megfelel ez az eredmény. Ha tartják ezt a helyezést, akkor ez valószínűleg bennmaradó helynek számít.

A tavaszi szezon közeledtével természetesen nagy változtatásokra van szükség, ha fejlődni szeretne a csapat. A cél az volt, hogy Gaál Adrienn vezetőedző legalább egy húszas keretből válogathasson, és ebbe természetesen már a saját nevelésű junior játékosok is beletartozzanak. Az egyesület hét éve tartó munkája alatt, egyébként is erre helyezték a hangsúlyt: egy olyan utánpótlás bázist alakítottak ki Hódmezővásárhelyen, amelyhez lehet nyúlni akár a felnőtt csapatoknak is.

Egy új idényre való felkészülés mindig egy erős alapozással kezdődik a kézilabdás lányok számára. Az idei évtől erőnléti edzőként Bagi Mátyás funkcionális tréner is bekapcsolódott a munkába. A nyári alapozás alatt megszerzett erőnlétből dolgoznak szinte egész évben a lányok. Később a technikai, labdás edzés kerül a középpontba, ami természetesen ugyanolyan fontos a jó eredményhez, mint a megfelelő kondi.

Később is várhatóak új igazolások, illetve fizikailag is fejleszteni kell a lányokat januárban, illetve folyamatosan formálni kell a támadást és a védekezést, hogy a csapat minél összeszokottabban álljon fel az ellenfeleik ellen.

sk