A mérkőzést megelőzően a HFC játékosai is úgy nyilatkoztak, hogy sok minden függ attól, hogy lesznek-e Pakson olyan játékosok, akik lejátszanak a nagycsapatból. A házigazdák felállását látva hamar kiderült, hogy a kérdésre igen a válasz, többek között Vernes Richárd is a kezdő tizenegyben kapott szerepet.

A HFC ennek ellenére mégis jól kezdett. 9 perc játék után már a vendégeknél volt az előny. Puskás Zoltán talált be. A HFC 21-ese ráadásul úgy tűnt nagyon formában van, hiszen bő 20 perc múlva másodszor is gólt szerzett.

A félidei hajrá ezt követően nem mindennapi pillanatokat hozott. Egy paksi sérülést követően a vendégek rúgták ki a labdát, a hazaiak részéről Jelena azonban a társai bedobásánál erről nem vett tudomást. Kapura tört és gólt szerzett. A reklamálás nem maradt el, a megoldást pedig Szilágyi gólja jelentette, aki kvázi a középkezdés után rögtön visszaállította a kétgólos előnyt.

A fordulás után továbbhízhatott volna a vásárhelyi fór, azonban kimaradt a meccslabda, ez pedig később komolyan megbosszulta magát. Vernes Richárd a 66. percben ugyanis beköszönt, újabb 10 minutum elteltével pedig egyenlítőgólt szerzett.

A maradék negyedóra komoly izgalmakat és nagy küzdést hozott. A lépés a házigazdák számára jött ki jobban. Nagy Ádám ugyanis a 90. percben megszerezte a győztest gólt az övéinek. A pakliban ugyan benne van, hogy Nagy a leshatáron túlról kiugorva talált be, de a gólt nem érvénytelenítettek.

Ezzel a HFC hét meccses győzelmi szériájának vége szakadt, ám a gárda ennek ellenére is az igen előkelő ötödik helyről várhatja a folytatást. Vasárnap még egyetlen mérkőzés vár Máté Péterékre. A Békéscsaba II.-es csapatával csörtézhetnek idegenben.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 17. forduló

Paksi FC II. – Hódmezővásárhelyi FC 4-3 (1-3)
Paks, vezette: Molnár Ádám (Éles András, Molnár Máté).
Paks: Rácz – Bagó, Nagy Á., Kovács G., Hanol (Luczek, 90 1′), Szalai, Zachán, Bognár (Pál, 64′), Vernes, Jelena (Rácz Zs., 57′). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Bartyik N. (Végh, 65′), Szilágyi, Komáromi, Tóth A., Máté, Puskás (Szabó II. D., 80′).Vezetőedző: Major László.
Gól: Jelena (42′), Vernes (66′, 76′), Nagy Á. (90′) ill. Puskás (9′, 33′), Szilágyi (42′).
Sárga lap: Vernes (82′) ill. Komáromi (63′).

szcs