Ünnepi fényekbe, díszbe öltözött a város főtere, de leginkább a Dr. Rapcsák András sétálóutca. Szemkápráztató látvány fogadta mindazokat, akik kilátogattak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ elé. Az új kivilágításnak köszönhetően fényárban úszik az egész sétálóutca. Az idő is kegyes, az évszakhoz képest enyhe volt. Aki mégis fázott volna, egy pohár forralt borral esetleg sült gesztenyével melengethette a testét, hiszen a karácsonyi vásár is megnyílt. Ezúttal 25 kézműves árus és 13 vendéglátós kapott helyet a város szívében elhelyezett fabódékban.

„Egy olyan időszak ez, amelyben a családi kötelékek előtérbe kerülnek. Egy picit mindenki jobban odafigyel a másikra, és szívét ünnepi díszbe öltöztetve kezdi meg a várakozás időszakát” – fogalmazta meg ünnepi gondolatait Almási István polgármester, aki ezt követően átadta a szót Németh László esperesnek.

„Egész emberi életünk és az emberiség egész élete egy nagy készülődés, egy nagy várakozás, hiszen az ünnep, a karácsony lényege is az, hogy az Isten föl akar minket emelni az ő szeretetébe. Ilyenkor évről-évre arra a két nagy adventi tartalomra emlékezünk, hogy Jézus eljött közénk, amikor megszületett, és újra el fog jönni közénk, hogy a mi az emberi életünket úgy éljük, hogy amikor földi életünk befejeződik, az ne a megsemmisülés legyen, hanem Isten szeretetében az örök dicsőség öröme ” – fogalmazott az atya.

A lelkeket a Szent József Kertváros Katolikus Általános Iskola kisdiákjainak műsora simogatta, illetve az adventi koszorú mellett felállított pódiumszínpadon Otrosinka Richárd akusztikus zenei élménnyel gazdagította a jelenlévőket.

A várakozás első gyertyáját Almási István polgármester Varga Anikó intézményvezetővel lobbantotta lángra.

ÉR.