A Bemer-terápia egy fizikai érterápia, ami a megelőzésben, és akár terápiás jelleggel is alkalmazható. Szinte minden betegség visszavezethető a mikrokeringés zavarára. Érhálózatunk mintegy 75 százalékát a hajszálerek alkotják, a hajszálerekben pedig a keringést az érfalak rugalmas összehúzódása tartja fenn. Ahogy öregszünk, egyre rosszabbul működik a mikrokeringés is, a keringés zavara pedig előidézheti azoknak a betegségeknek a megjelenését, amelyekre hajlamosak vagyunk. A BEMER terápia segít a keringés helyreállításában, oxigenizálja a testünket, így egyrészt megelőzhetjük a betegségeket, másrészt a már kialakult kóros elváltozásokat helyreállíthatjuk.

Fontos megjegyezni, hogy nem egy ezoterikus gyógymódról van szó, hanem egy olyan alternatív terápiás rendszerről, amely a világon jelenleg a leginkább kutatott, és sokszorosan igazolt módszer. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) több betegségcsoport esetén kimondottan ajánlja az alkalmazását. Ilyen betegségek: ingadozó vérnyomás, cukorbetegség, köszvény, metabolikus szindróma. De minden betegség esetén alkalmazható prevencióban illetve kiegészítő terápiaként. A műsorban beszéltünk a stroke-ról, az agyi érkatasztrófákról – a BEMER terápia mind a megelőzésben, mind a rehabilitáció során alkalmazható. Szintén szót ejtettünk az igen aktuális megfázásról, ez felébreszti az immunrendszert, így hatékonyan előzi meg a megbetegedést. Németországban végeztek egy vizsgálatot egy idősek otthonában, amely kimutatta, hogy a fertőző megbetegedések sokkal kisebb arányban fordultak elő abban a csoportban, amely kapott BEMER kezelést, mint a terápiás módszert nélkülöző csoportban.

A BEMER kifejezés a Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció mozaikszava. Ebből kiindulva sokan azt gondolják, hogy ez egy mágnesterápia, azonban ez nem igaz. Sokszor hatékonyabb annál. A BEMER jel egy speciális hullám, melynek nem csupán értágító hatása van, de rugalmas mozgásra készteti a kis ereket, vagyis visszaállítja az erek természetes vazomócióját. Tulajdonképpen szervezetünk öngyógyító erejét képes felébreszteni – ebből eredően nincs káros mellékhatása.

A kezelés teljesen fájdalommentes, és alkalmanként 16-30 percig tart. Ruhában felfekszünk a kezelőágyra – nem kell levenni az ékszereket sem, és először egy 8-16 perces teljes test kezelés kapunk, majd egy helyi terápiát, kezelő tappancsok vagy sál használatával, amely szintén 8-16 percig tart. A kezelésnek nincs korhatára – több európai országban, kórházakban az újszülött osztályon is alkalmazzák. És teljesen egészséges embereknél is alkalmazható, érdemes évente 2-3 kúrát végigcsinálni, így ritkábban betegszünk meg, javul az állóképességünk, teljesítményünk. Két ellenjavallott eset van: a friss szervátültetésen átesetteknél, illetve lázas állapotban nem ajánlott a kezelés.

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, Makón pedig,Kálvin utca 8-12. szám alatt, a fehér templommal szemben. A hódmezővásárhelyi stúdió hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-17 óráig, vasárnap pedig 10-17 óráig várja a vendégeket, a makói szalon hétfőn, szerdán és pénteken tart nyitva, délután 12-18 óra közt várják azokat, akiknek fontos az egészségük. Minden esetben ajánlott bejelentkezni a 30/426-02-70-es telefonszámon.

December 2-án, pénteken, 16:30-tól Makón a Korona Étteremben, ingyenes orvosi előadást tart dr. Duray Péter belgyógyász, reumatológus, mozgásszervi rehabilitáció szakorvos, sportorvos és BEMER kutató a módszerről, terápiás lehetőségről, majd másnap, december 3-án, szombaton, nyílt napot tartanak a makói szalonban. Hódmezővásárhelyen az előadást december 7-én, szerdán, 17 órától, a Nyugdíjas Lakóparkban hallgathatjuk meg, a nyílt nap pedig december 10-én, szombaton lesz a Szolimed Szalonban. Ha valamelyik előadáson, vagy nyílt napon szeretnének részt venni, ajánlott regisztrálni a 30/426-02-70-es telefonszámon. December 2-tól indul a karácsonyi akció, melynek keretében 15 kezelés helyett 18-at kapunk majd. Megtalálják az üzletet is a facebookon is, sőt, a Bemer-terápiának is van már külön facebook oldala: Bemer Terápia Hódmezővásárhely és Bemer Terápia Makó néven.

Látogassanak el a szalonba, javítsanak egészségi állapotukon, előzzék meg a betegségeket, szépüljenek, lazítsanak és érezzék jól magukat!

Kiskata