Mintha csak tegnap lett volna, hogy együtt álltak az emberek az adventi koszorú körül, csodálva a négy égő gyertyát. Viszont ismét eltelt egy év, és újra fenyőillat költözik a levegőbe. Közeleg a karácsony, kezdődik az advent, Maroslelén pedig már az első gyertya is meggyulladt a koszorún.

Pénteken, a Könyvtár melletti téren lángra kapott a várakozás első jelképe, és karácsonyi dalok hangzottak fel az óvodások torkából.

Ez a karácsony egy kicsit bensőségesebb, meghittebb lesz, mint a korábbiak, hiszen jövő héten elkészül az a hét önkormányzati lakás, amik a Petőfi utcán kerültek felépítésre. Ez nem csak azt jelenti, hogy gyarapodik a közösségnek a vagyona, hanem azt is, hogy hét család az új otthonban folytathatja a közös életét. Azt szeretnénk, hogy karácsonyra ők is berendezkedhessenek, így nekik ez egy nagyon nagy ajándék lesz.” – mondta el ünnepi köszöntőjében Martonosi György polgármester.

A hamarosan elkészülő önkormányzati lakásokról korábban már ITT beszámoltunk.

Megyeri Vilmos jelenleg szüleivel él, és párjával szeretne közös életbe kezdeni, ezért megpályázták a lakások egyikét, és meg is nyerték.

A közel jövőben még nem tervezünk gyereket, de nem vetjük el örökre a gyerkőc ötletét. Még a nyáron megpályáztuk ezeket a lakásokat, mihelyst megtudtuk, hogy van ez a lehetőség, éltünk vele. Az alapvető dolgokat már megvásároltuk, már csak az ágy beszerzése van hátra, így a remélhetőleg a karácsonyt már az új, közös fészkünkben tudjuk ünnepelni.” – nyilatkozta Vilmos.

Az első adventi estén az egészen fiatalok is megmutatták tudásukat. Karácsonyi műsorral a Maroslelei Zengő Óvoda gyerekei készültek, és varázsolták meghitté a péntek estét.

Az adventi koszorút és a felállított betlehemet Pálfalvi Zoltán plébános szentelte meg, majd ünnepi beszéde után meggyújtotta az első gyertyát.

A megjelenteket az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Idősek Otthonának dolgozói látták vendégül mézeskaláccsal, meleg teával és forralt borral.

 

Sz.Viktor