„A karácsony nemcsak egy meghitt családi esemény, hanem közös ünnepünk is. Ezért készülünk mi is, hogy a hódmezővásárhelyiekkel közösen tudjunk az ünnepre felkészülni” – fogalmazott a szerdai sajtóeseményen Almási István polgármester, majd Varga Anikóval közösen ismertették a programkavalkád egyes sarokköveit.

Vasárnaptól ugyanis négy héten át minden hétvégén ünnepi keretek között gyújtják meg az – éppen a sajtótájékoztató időpontjában készülő – adventi koszorú egyes gyertyáit a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt.

Az első gyertya november 27-én, vasárnap 17 órakor lobban lángra.  Emellett egy pódiumszínpadot is felállítanak ide, amelyen számos koncert, fellépő fog megjelenni az ünnepi várakozás időszakában. Többek között Otrosinka Richárd ad akusztikus koncertet az első adventi vasárnapon, december 4-én pedig a Mikulás érkezik a városba, illetve a makói Forgatós Táncegyüttes is fel fog lépni. Az adventi hétvégéken a Bessenyeiben kézművesfoglalkozásokkal várják a gyerekeket 15 és 17 óra között, amikor is lakásdekorációs elemeket készíthetnek, csomagoló technikát sajátíthatnak el, valamint díszeket is készíthetnek terápiás kutyák bevonásával.

A város karácsonyfája is elfoglalta méltó helyét a BFMK előtt. Idén is több felajánlás érkezett, de a választás a Mindszenten nevelődött, 11 méteres fára esett, amelyet Mikola Józsefék gondoztak 20 éven át. A városban más egyéb helyszíneken is lesznek kisebb karácsonyfák felállítva.

Különlegessége az idei évnek, hogy a Rapcsák András sétálóutca a megszokottól eltérő fényárban fog úszni, illetve a Mikulás hoz a Kossuth térre négy darab, különböző méretű (a legnagyobb 3 és fél méter átmérőjű) fénygömböt, amelyekkel szelfizni is lehet.

Idén is megrendezi Hódmezővásárhely önkormányzata a Városi Gyermekkarácsonyt, amelynek helyszíne a hagyományoktól eltérően nem a Fekete Sas, hanem a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ lesz. Több mint 750 gyerek kap ajándékot.

December 6-án, ha az időjárás is engedi, megnyílik a korcsolyapálya (amely idén más helyszínen, a volt Kossuth téri buszmegállóban lesz), illetve a sétálóutcán már állnak az árusítóbódék, amelyek december 24-ig lesznek nyitva. A karácsonyi vásár ünnepélyes megnyitása szintén november 27-én lesz. Idén 25 kézműves árus és 13 vendéglátós kapott helyet.

A szilveszteri programokból is csepegtetett Varga Anikó: utcabál és koncertek is lesznek 2016 utolsó napján. Az esztendőt 19 órától a Bessenyeibe szervezett operett- és musicalgálával, 8:30-tól a Traubi zenekarral, 10:30-tól pedig a The Biebers formációval búcsúztathatjuk.

ÉR.