Egyre inkább körvonalazódik, mi is a cél a múlt héten kirobbant úszóbotránnyal – írta sejtelmesen a Blikk. A lap titokzatosan hozzátette, nemcsak ismert úszók szervezkednek, hanem sportvezetők és a politika képviselői is ott lehetnek a háttérben.

Bennfentesek szerint Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök politika háttere meggyengült, csak a jövő évi vizes vébé körüli teendőit hagynák meg, a szövetség irányítását ki akarják venni a kezéből – állította a Blikk.

A beszámoló szerint akad, aki szerint gördülékeny átmenetet is kiötlötték az érintettek. Úgy tudni, Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a vébé szervezőbizottságának elnöke az egyik jelölt, mivel közelről ismeri a világbajnokság ügyeit is, de Czene Attila talán nála is esélyesebb.

Ő nemcsak olimpiai­ bajnok úszó, de 2010 és 2012 között sportállamtitkárként dolgozott. Czene a lap kérdésére, hogy van-e alapja a pletykáknak, nem reagált.

Korábban az MTI-nek azt mondta, Hargitay Andrást javasolja elnöknek és helyette Sós Csaba jelenlegi szakmai alelnököt szövetségi kapitánynak az úszók és a szövetség közötti vitában.

A Blikk szerint Hargitayt szintén sokan bírálják a változások követelői közül, így elnökké választása valószínűtlen. A szövetségi kapitányi posztra a háromszoros olimpiai­ bajnok Hosszú Katinka férjét, Shane Tusupot is esélyesnek tartják, de itt állítólag a szakmai alelnök Sós Csaba lehet a befutó.

Forrás: hvg.hu