A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola megtartotta szokásos Növendékhangversenyét, ami remek alkalmat ad a tanoncoknak a bemutatkozásra, valamint arra, hogy megmutassák a közönségnek, mit tanultak az elmúlt időszakban.

A mai koncerten voltak olyanok, akik először léptek színpadra. Négy-öt tanuló volt, aki még sosem játszott közönség előtt. Nekik egy izgalmas estéjük volt, ugyanis nem egyszerű kiállni nagy reflektorok, nézők elé. Nagyon ügyesek voltak, és könnyedén vették a megmérettetést.” – mondta el Vágó János, intézményvezető.

Először fogok szerepelni, ezért nagyon izgulok. Szerencsére hamar megtanultam a művet, amit előadok, körülbelül 3-4 hetet gyakoroltam. Zongorán játszottam el egy menüettet. Anya, apa és a kistesóm nézett meg ma délután, akiknek nagyon örültem. Versenyekre sajnos nincs időm járni az iskola, a sport és a szakkörök miatt, de ennek a  fellépésnek örültem.” – tudtuk meg Nyáry Eszter diáktól.

Az újoncokon kívül versenyre készülő növendékek is bemutatták tudásukat. December elején rendezik meg a Országos Koncz János Hegedűversenyt. Az országos döntőbe 60 diák jutott be, köztük Békési Dorina, a Péczely Attila Iskola tanulója.

Volt a versenynek egy selejtezője, amin továbbjutottam, így bekerültem a döntőbe. Nyár óta készülök erre, és jól begyakoroltam az előadott műveket, így nem izgulok se a verseny miatt, se a mostani hangverseny miatt. Külön örülök, hogy a családom is eljött, és megnézett a mostani fellépésemen.” – nyilatkozta Békési Dorina.

A keddi rendezvény célja volt az is, hogy azok a tanulók, akik már vettek részt versenyen, de jelenleg nem készülnek megmérettetésre, se essenek ki a gyakorlatból, és bármelyik pillanatban adódik egy fellépés, helyt tudjanak állni.

A zenészeken kívül a színjátszók is közreműködtek az este folyamán, és versmondással áldoztak a művészet oltárán.

Sz.Viktor