Nincs megállás, továbbtart a HFC pontszerzési sorozata. A HFC étvágyát annyira meghozta a Fradi II. elleni siker, hogy azóta csak hármasával szerzik be a pontokat.

A kiváló forma okán a Mórahalom elleni megyei derbin is inkább a hazai HFC számított esélyesnek. Ennek megfelelően támadólag léptek fel a narancsmezben játszó házigazdák, aminek a nyolcadik percben meg is lett az eredménye. Egy szöglet utáni kavarodásnál Kökény Tamás labdája talált utat a kapuba.

Igaz a mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy  ezt megelőzően Bordás Dániel kapujában rezdült meg a háló. A homokhátiak gólzsákja, Dalibor Crkvenjakov talált be, ám lesen volt, így hiába pofozta a kapuba a játékszert, bár ennek jelzés értéke volt a vendégek hozzáállását illetően.

A HFC gólja után fölényben játszott a narancsmezes alakulat, viszont nem találtak rést a jól védekező Mórahalmon. Ráadásul a félidei hajrában inkább a vendégek voltak aktívabbak, de ez gólban nem nyilvánult meg.

A fordulás után is hasonló maradt a játékképe. A Mórahalom tanácstalannak tűnt, a Hódmezővásárhely pedig szintén, a meddő mezőnyfölényből nem sikerült komolyabb helyzeteket kialakítani. Apróbb lehetőségek mindkét oldalon akadtak, de pontatlanul játszottak a felek.

A hajrában aztán a Mórahalom igyekezett minden mindegy alapon rohamozni, ezzel néha sikerült is zavarba hozni a HFC hátsó sorát, de nem Bordást, aki mindig résen volt.

A vége maradt az 1-0. A HFC ezzel újabb mérkőzést húzott ki kapott gól nélkül – a negyediket – és hetedik alkalommal szereztek zsinórban győzelmet. Ezzel a tabella 5. helyén állnak a Major-legények, akik 31 egységnél járnak.

A csapat számára még két bajnoki van hátra az idén, előbb Paksra látogatnak a fiúk, majd a Békéscsaba vendégeként zárják az évet.

Férfi labdarúgó NB III Közép csoport, 16. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Mórahalom VSE 1-0 (1-0)
Hódmezővásárhely, 200 néző. Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Pápai Zoltán, Kovács Gábor)
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Bartyik (Marton 89′), Szilágyi N., Komáromi, Tóth A. (Végh 76′), Máté, Puskás (Szabó 58′). Vezetőedző: Major László
Mórahalom: Halász – Lászik, Mészáros T., Zámbó, Pócs, Magyar, Crkvenjakov, Várda (Busa 86′), Szücs, Szalma. Vezetőedző: Vojnic-Zelic Sasa
Gól: Kökény (8′)
Sárga lap: Komáromi (42′), Szilágyi (79′), Bartyik (88′) ill. Bokányi (83′)

szcs