Az idei év elején Hódmezővásárhely Önkormányzata 19 kedvezményes, közművesített építési telket hirdetett meg Kishomokon a Kiskert, Szikes és Tücsök utcák által határolt területen. Pályázni a 35 évnél fiatalabbaknak és állandó hódmezővásárhelyi lakcímmel rendelkezőknek lehetett, akik a Családi Otthonteremtési Kedvezmény feltételeinek megfeleltek.

A telkeket egységesen 1 millió forintos áron lehetett megvásárolni. A kedvezményes területek igénybevételére összesen 7 szándéknyilatkozott érkezett be az önkormányzathoz, melyekből hárommal már megtörtént a szerződéskötés, négynél pedig folyamatban van ezek előkészítése.

A nyertes pályázók kora tavasszal kezdhetik meg az építkezést. A telkek nagysága 548 négyzetmétertől 791 négyzetméterig terjed. A telkek igénybevevőinek két év múlva használatbavételi engedéllyel kell rendelkezniük, két év alatt fel kell építeni a házat.

A pályázók főleg a CSOK kedvezményben rejlő lehetőséget kívánják kihasználni. A nyertesek között a telkek elosztása sorsolás útján történt. Jelen pillanatban újabb 7 család nyújtotta be vásárlási igényét a telkekre. Ezekről a következő időszakban fog a közgyűlés dönteni.” – mondta el Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere.

A terület közművesítését az önkormányzat vállalta. A tervezés véget ért, a vízjogi engedélyek elfogadásra kerültek. Ezen kívül a gáz- és áram közmű kialakítása maradt hátra, amiknek kiépítése az időjárás függvényében még az idén elkezdődik.

Márciusban adtuk be a szándéknyilatkozatunkat az önkormányzatnak, és szeptember közepén derült ki, hogy megnyertük a telek vásárlási jogát. A sorsolás során a 13-as számú területet kaptuk, ami 781 négyzetméter nagyságú. Az építkezést a tavaszi jó időben tervezzük megkezdeni. Egyszintes házat szeretnénk, garázzsal, 100-120 négyzetméter nagyságban. Az építkezéshez CSOK-ot szeretnénk felvenni, valamint egy minimális önerőt adunk bele.” – mondta el Dudás Szabó István, telektulajdonos.

 

Sz.Viktor