Promenad.hu: Milyen beruházások vannak folyamatban Mártélyon?

Borsos József: Tavaly év végén a település 200 millió forintos Belügyminisztériumi támogatásban részesült. A forrásból három projektet valósítottunk meg. A nyár végén már átadtuk a felújított óvodát, hamarosan pedig újabb avatóünnepséget rendezünk, ugyanis végső stádiumba jutott a belterületi kerékpárút rekonstrukciója, valamint az Egészségház kialakítása.

Promenad.hu: Miért tartották fontosnak, hogy Egészségházat alakítsanak ki a községben?

Borsos József: A Petőfi utcai orvosi rendelő az 1960-as években épült. Emiatt az intézmény már nem felel meg a kor követelményeinek: a korszerűtlen fűtési rendszer és az elöregedett nyílászárók miatt az ott dolgozók és a betegek is hidegre panaszkodtak. Ezért tartottuk elengedhetetlennek az Egészségház kialakítását, aminek a polgármesteri hivatal új szárnya ad otthont.

Hőszigetelt, modern berendezésekkel ellátott rendelőt alakítottunk ki. A háziorvos és a fogorvos mellett idekerül a védőnői szolgálat is.

Promenad.hu: A mártélyi kerékpárút mekkora szakasza újult meg?

Borsos József: A külső temetőtől egészen a piacig, ami 1,8 kilométeres szakaszt jelent.  Az útalap és felület újult meg. Ezt is megérdemelte már a település, ugyanis a kerékpárút 1994-95-ben épült. Már nagyon rossz állapotban volt, a helyiek közül többen inkább a főúton kerékpároztak.

Promenad.hu: Mikor várható a projektek ünnepélyes átadása?

Borsos József: A két beruházást egy időpontban, várhatóan november végén, december elején adjuk át. Az avatáson Lázár János országgyűlési képviselő is részt vesz, az ő közbenjárása nélkül ugyanis nem részesült volna ekkora támogatásban a település.

Megyeri József