Ceglédi góllal indult a találkozó, ami után Thiagus Petrus gyorsan válaszolt, 5 perc elteltével pedig két találattal vezetett a Szeged. A vendégek viszont ezt gyorsan ledolgozták, elsősorban Grbovic remek játékának köszönhetően, sőt a 10. perc elején már a Ceglédnél volt az előny.

Nyolc perccel az első játékrész vége előtt pedig még mindig a Ceglédnél volt a fór, ráadásul három góllal mentek a vendégek. A maradék idő azonban csak szegedi gólt hozott, így előbb visszazárkóztak a hazaiak, majd két góllal ismét átvették a vezetést.

A fordulás után azonban a Cegléd kezdett jobban. Az ex-szegedi Gidai Máté góljaival 13-13 állt az eredményjelzőn.

A játékrész harmadától azonban fokozatosan sikerült magára találnia a MOL-Picknek. Az utolsó négy percre négygólos volt az előnye a hazaiaknak, amit már nem sikerült eltüntetnie a Ceglédnek, bármennyire is jó formában játszottak a Tisza-partiak ellen.

Végül meglett az öt közte, így a várakozásoknak megfelelően begyűjtötte a győzelemért járó pontokat a Szeged, azonban ez alkalommal nem egy könnyű mérkőzésen tették ezt.

A gárda legközelebb Bajnokok Ligája mérkőzésen lesz érdekelt, a Kristianstad lesz az ellenfél.

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló

MOL-Pick Szeged – Ceglédi KKSE 25-20 (13-11)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely.
MOL-Pick Szeged: Sego – Sostaric 2, Balogh 6/3, Obranovic, Gaber 2, Thiagus Petrus 5, Bóka 4/1. Csere: Sierra (kapus), Zubai, Buntic, Pedro 2/1, Bánhidi 2, Gorbok 1, Skube 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Cegléd: Pallag – Gidai 1, Andelic 2, Tóth N., Borsos 3, Grbovic 7/3, Lászlai 2. Csere: Mojsilov (kapus), Bíró 3, Lepsényi 1, Tóth K., Hódi 1. Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteres: 9/5 ill. 3/3.
Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc.

szcs
Fotó: szegedma.hu