A művész szereti a nagyobb ünnepekre, karácsonyra, születésnapra képeslappal megajándékozni szeretteit, barátait. Persze szokott e-mailt is írni, ám a kézzel írt dolgokat, mindig nagyobb becsben tartja az ember, ezért is lehet kedves ajándék.

Az akvarell-reprodukciókból álló sorozatot a Vásárhelyi Őszi Tárlatokon számos elismeréssel díjazott alkotó és Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója mutatta be.

A lapokon többek között szerepel a Bankpalota épülete, szobrok, és az árvízvédelmi kőfal is. Azért döntött ez utóbbi megörökítése és bemutatása mellett is, mert eddig nem igazán szerepelt Vásárhelyi képeslapokon, és neki hiányzott, hiszen a Kertvárosban nőtt fel, valamint különlegesnek, szépnek és értékes építménynek tartja.

„2014-ben kezdtem el egy újfajta vizuális naplósorozatot festeni, mert akkor jöttem rá, hogy az elmúlt években sokat utaztam, és nem volt időm feldolgozni az utam során szerzett rengeteg élményt. Ezért képeslapméretű képeket kezdtem el készíteni” – ezzel a gondolattal indult el a képeslap gyártás ösvényén Szabó Klára Petra. Párhuzamosan kezdte festeni a Vásárhelyi és a külföldi élményeit, így idén szeptemberre több mint 70 alkotás készült el. Az ősz első hónapjában egy önálló kiállításon is szerepeltek a Koreáról kreált lapok, a Koreai Kulturális Központban.

Ezt a sorozatot a jövőben is folytatni szeretné, hiszen vannak még olyan épületei a városnak, melyek megörökítésre várnak, illetve a tanyavilágról is szeretni festeni. Addig is, november 27-én nyílik meg hivatalosan az adventi és karácsonyi vásár Hódmezővásárhelyen, ahol ezekkel a képeslapokkal is találkozhatnak az érdeklődők, illetve december 18-án is vár mindenkit az alkotó, szintén ezen a helyszínen.

 

RV