Ha kötelező felelősségbiztosításunkon akarunk változtatni, vagy egy kedvezőbb ajánlatot kínáló biztosítóhoz elpártolni, akkor a legfontosabb tudnivalónk a biztosításunk évfordulója. Ennek tudatában lehet számolni. Azonban a biztosítási díjak ilyenkor is egyediek, nem lehet általánosságokban beszélni, minden esetben egyeztetni kell azzal, akinél a biztosítást meg szeretnénk kötni.

Kiegészítő biztosításokat is köthetünk/választhatunk a már meglévő mellé, ilyenkor egyébként a költségek is jelentősen csökkenhetnek, főleg ha többet is választunk. Van baleseti assistance szolgáltatás, amely azt jelenti, hogy, ha a gépjármű meghibásodik, vagy üzemzavar lép fel, akkor fizethet a biztosító. A „bennülők” elnevezésű biztosításnál azt vették figyelembe, hogy többen is ülhetnek a gépjárműben, így ez leginkább az utasokra vonatkozik.

A kátyúkárokat is tudja téríteni a biztosító, ha egy ilyen modult választunk. A fedezet vonatkozik ilyenkor a gumiabroncsban, keréktárcsában, vagy lengéscsillapítóban keletkezett kárra is. Hasznos lehet a vad-és háziállatkár esetére köthető kiegészítés, hiszen ezzel a jelenséggel is nap, mint nap találkozhatunk az utakon.

A Generali Biztosító Zrt. vezető tanácsadóját, Varró Katalint megtaláljuk Hódmezővásárhelyen, a Bercsényi u. 33/A. szám alatt minden hétköznap 8-17 óráig, illetve előzetes megbeszélés szerint akár hétvégén is, de elérhetik telefonon, a 30/558-1966-os számon, illetve interneten:www.generali.hu/ta/varrokatalin.

sk