Több mint egy évtizede érkezik a szerzőpáros Vásárhelyre szellemi, művészi munkájuk legújabb terméseit bemutatni.  A keddi alkalommal immár a 43. honismereti képes albumot prezentálták az Erdélyből érkezett vendégek. Dr. Berényi Károlyt nagyon jó barátság fűzi az íróhoz és a fotográfushoz ezért is szeretné, ha még többen megismernék az ő munkásságukat, és ezen keresztül Erdély szépségeit.

Erre az irodalmi estre két könyvvel érkeztek. Az egyik a Hattyúdalocska – Veszprém felé, Erdély felé, mely a munkásságukat öleli fel és zárókötetnek szánták, ezért lemez melléklettel is ellátták, hogy ha ez lenne életük utolsó könyve, akkor úgy illik, hogy mindazon versek szerepeljenek benne, melyek az ő szívükhöz, lelkükhöz közel állnak. De született ezt követően egy következő kötet is, a Kárpátok Koronája 2.

A két veszprémi szerző, Lőwey Lilla irodalomkutató, szövegíró mesélt a könyvekről, Váradi Péter Pál agrármérnök, fotográfus képei pedig a kivetítőn voltak láthatóak. „Járjuk a vidéket,  járjuk a tájat és mindaz, ami fontos lencsevégre kapjuk. Ugyanakkor találkozunk szakemberekkel, néprajzosokkal, papokkal, pedagógusokkal is, akik mindenesetben segítenek. Rengeteg barátunk van már Erdélyben, talán több is mint Veszprémben. Ezek az emberek ügyelnek arra, hogy ne hibázzunk sokat, hisz megmondják mi az ami feltétlenül fontos hogy szerepeljen az adott könyvben, és mi ezt otthon megszerkesztjük” – mesélt a kötetek születéséről Lőwey Lilla.

 

RV