A program az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával indult el országos útjára ez év áprilisában. Most ősszel pedig megyénkbe is ellátogatott, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség jóvoltából, így Algyőn Manhercz Krisztián vízilabdázóval találkozhattak és edzhettek a fiatalok, Makón pedig Herbert Gábor és Vadkerti Attila kézilabdázókkal nyerhettek betekintést az általuk űzött sportágba.

Hódmezővásárhelyen Imre Géza párbajtőrvívó várta az általános iskolás gyerekeket a Vívócentrum pástjára, hogy a bemelegítés, és a harminc gyermek két csapatra való osztását követően, egy sorversenyen dőljön el, ki bizonyul a legjobbnak.

Az olimpikon hajtotta az ugrókötelet a gyerekeknek, illetve tartotta a tőrt, melyet át kellett volna ugraniuk, de sokszor inkább az alatta való átbújást választották a cselesebbek.

Arra a kérdésre, hogy milyen tervei vannak, így válaszolt az olimpikon: „Egy sérülés miatt, most ki kell hagynom a legközelebbi országos bajnokságot, jelenleg gyógytornára járok és próbálom magam felépíteni. Ha egészségileg helyrejövök, akkor elgondolkozom azon, hogy folytatom e a versenysportot, vagy csak edzősködni fogok” – mondta el Imre Géza.

A négyszeres világbajnok, hatszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüst és kétszeres bronzérmes párbajtőr vívó, minden feladat előtt bemutatta annak végrehajtását. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy a jól teljesített feladat után egy pacsit adott a teljesítményükért az a személy, akire felnéznek eredményei miatt.

A program célja a mindennapi mozgásra való figyelemfelhívás és hogy testközelből megismerhessék a gyerekek az adott sportágat játékos formában és találkozhassanak példaképükkel. Emellett az egészséges életmódot, és a környezettudatos szemléletet is erősíteni kívánják.

 

RV