A Hódmezővásárhelyi Rotary Club és Alapítvány évente két alkalommal rendez jótékonysági bált. Egyik a Tavaszi Zsongás, másik a Márton-napi mulatság. Utóbbit november 12-én, szombaton tartották.

Az est kezdetén Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa felkérte dr. Pálinkó Mihályt, hogy nyissa meg az eseményt. A klub soros elnöke elmondta, a rendezvény bevételét a hagyományokhoz híven a tehetséges, hátrányos helyzetű fiatalokra fordítják. Az összegből ösztöndíjra költenek, valamint támogatják a Hétvégén is legyen kenyér az asztalon kezdeményezést. Ezen kívül a Tündérkert projektet finanszírozzák, ami által a fizikailag és értelmileg sérült gyermekeket segítik.

A megnyitó után a szentesi Szilver Táncsport Egyesület szórakoztatta a közönséget. A párosok többek között tangót, angol és bécsi keringőt, valamint polkát adtak elő.

A vacsora után a sztárvendég, Sasvári Sándor lépett a nagyérdemű elé. A Jászai Mari-díjas, többszörös EMeRTon-díjas színművész, énekes például Hair musical részlettel és ABBA dalokkal készült az estre. A produkció meglehetősen interaktívra sikerült: az előadó asztalra is felugrott, valamint több hölgynek bókolt. Földvári Nikolettel több duettet elénekelt.

A bálon – amelyre Amerikából is érkeztek vendégek – a talpalávalót a Wery-TAKE zenekar biztosította. A rendezvény médiatámogatója a Rádió 7 és a promenad.hu volt.

Megyeri József

Fotók: Sz. Viktor, Megyeri József