Már korábban beszámoltunk arról, hogy Scheitzner Beáta, a Makói Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke távozott a Hagymatikum éléről. Az önkormányzat felé azért nyújtotta be a lemondását, mivel elfogadta a Miskolci Holding Zrt. ajánlatát, hogy vezesse a cégcsoport fürdődivízióját. Így Scheitzner Beáta december elsejével négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fürdőt fog igazgatni. A megüresedett hagymatikumi helyére pedig Gergely Gábort kérte fel a makói városvezetés. A Maros-parti városban működő Grand Hotel Glorius korábbi igazgatója örömmel vette ezt az ajánlatot. Gergely Gábor december elsejével kezd a fürdőben, terveiről, elképzeléseiről beszélgettünk vele.

– Három hónapja jöttem el a hotelből és nyugodtan tervezgettem a jövőmet, illetve dolgoztam a saját vállalkozásomban, mikor megkeresett az önkormányzat ezzel a lehetőséggel, ez úgy ért, mint derült égből a villámcsapás – mondta mosolyogva Gergely Gábor. Duplán is meglepődött: egyrészt elődje távozásán, hiszen elmondása szerint Scheitzner Beátával három éven keresztül dolgozott együtt, mivel nagyon sok esetben közösen képviselték Makót a különféle turisztikai kiállításokon, rendezvényeken. Másrészt pedig az is váratlanul érte, hogy rá gondoltak, mint lehetséges új fürdőigazgatóra. – Magamban ezt úgy értékelem, hogy a városvezetés megelégedéssel figyelte ezt a pár éves hotelirányítási munkámat, s talán ezért jöttem én a képbe náluk ebben a másik munkakörben – vélekedett Gergely Gábor. Azt azonban elárulta az új igazgató, hogy a marketing részén kívül nem sokat tud a fürdőről, de nagy segítséget jelent majd az számára, miszerint az elődje egy kiváló csapatot rakott össze, s reményei szerint őt is támogatni, segíteni fogják a jövőben.

Gergely Gábor szeretné, ha az átállás zökkenőmentesen menne végbe, annak érdekében is, hogy pont egy jelentős fejlesztés küszöbén áll a Hagymatikum, ugyanis megvalósulhatnak azok az elemek, melyek az építés során kimaradtak. – A szállodában harminc embert irányítottam, de nagy segítséget nem kaptam, hiszen szinte mindent egyedül kellett összeraknom, a fürdő közel száz dolgozójából viszont jóval többen kivették, kiveszik a részüket a közös munkából, s remélem, hogy ez az én irányításom alatt sem lesz másképp – sorolta a december elsejével kezdő vezető. Az első két hónapban tovább szeretné vinni az elődje által elindított munkát, s közben megismerve mind a dolgozókat, mind az épületet, egyszóval az egész Hagymatikumot, tenné hozzá szép lassan a saját elképzeléseit.

– Nagyon nagy köszönöttel tartozom Scheitzner Beátának, hiszen egy gazdaságosan működő céget kell átvennem tőle, de egyúttal ez egy igen magas léc is számomra, mivel az a minimum, hogy legalább ezt a szintet meg kell tartani, mint ahová ő vezette a Hagymatikumot – folytatta Gergely Gábor, aki fél esztendőnyi próbaidőt kért és kapott az önkormányzattól. Már két ötlete is van, mint új veztőnek. Az egyik, hogy szeretné, ha a visszaállna az a társadalombiztosítási támogatási forma, melyet korábban a kistérségből érkezők is igénybe vehettek a fürdőben zajló gyógykezelések során, de ezt nemrég eltöröték. – Ennek újbóli alkalmazása nem tőlem függ, de megpróbálok az illetékesekkel tárgyalásokat kezdeményezni ennek érdekében – tette hozzá. A másik elgondolása pedig az, hogy még több élményelemet kíván kialakítani a fürdőben. Ugyanis számos külföldi szakmai kiállításon járt, így legutóbb Barcelonában, ahol azt látta, egyre látványosabbak, így egyre népszerűbbek, emiatt jóval több látogatót vonzanak ezek a fürdőtechnológiai elemek.

Munkatársunktól. K.