A Fradi II. feletti győzelem óta szárnyal a Hódmezővásárhelyi FC az NB III Közép csoportjában. A Csongrád megyei gárda immáron hatodik győzelmét aratta, ráadásul Major László tanítványai ez alkalommal újabb nagy skalpot gyűjtöttek be.

A fordulót megelőzően a HFC mellett pont a Budafok volt a másik gárda, amely az elmúlt 5 bajnokiját megnyerte. Ráadásul a Budafok mindösszesen egyszer kapott ki, pont a listavezető Szigetszentmiklóstól, hazai pályán pedig veretlenek voltak, így nem számíthatott könnyű meccsre a Major-legénység.

A vásárhelyiek azonban hamar megszerezték a vezetést. Szilágyi Norbert fejelhetett a kapura egy szögletet követően, az egyik védő azonban éppen, de tudott tisztázni a gólvonalról. A kipattanó azonban szintén Szilágyihoz érkezett, aki végül sarokkal pöckölte a játékszert a hálóba. (0-1)

Ezt követően a Budafoknak kellett az eredmény után futnia, a vásárhelyi védelem azonban kiválóan zárt és nem hagyták, hogy a hazaiak komoly helyzetbe keveredjenek. A maradék játékidőben mindösszesen két alkalommal sikerült veszélyt kialakítania a Budafoknak, akkor is pontrúgásból történt keveredés, a HFC védelme azonban ekkor sem kapitulált.

Ráadásul a kitámadó házigazdákkal szemben a HFC-nek is akadtak lehetőségei kontrákból. A végeredmény azonban nem változott.

A HFC így már 28 pontnál tart, a csapat továbbra az élboly tagja, az ötödik helyről várják a folytatást.

A következő bajnokin megyei derbire készül a csapat, ugyanis a Mórahalom érkezik majd a vásárhelyi városi stadionba.

szcs