Az elmúlt fordulóban hazai pályán aratott meggyőző diadalt a vásárhelyi alakulat. A Balmazújvárosi siker pillanatnyi lélegzethez jutotta a HLKC-t, hiszen az újabb két ponttal zárkózni tudtak a lányok a bajnokságban előrébb álló csapatokhoz. A vasárnapi Szeged elleni mérkőzésen azonban tovább kell gyűjtögetni az egységeket.

A KSZSE hét fordulót követően még nem tudott pontot szerezni a bajnokságban. Ez azonban nem adhat okot arra, hogy a vásárhelyiek elbizakodással tekintsenek a szomszédvári csörtére.

A szegedieknél ráadásul az elmúlt fordulókban edzőváltás is történ, így talán még magasabb fokon ég a bizonyítási vágy a Tisza-partiakban.

A HLKC részéről a Balmazújváros ellen látott fegyelmezett játék és az újabb remek egyéni teljesítmények jelenthetnek újabb két pontot. Ezzel pedig a lányok folytathatják a zárkózást a középmezőnyhöz.

NBI/B Kelet-csoport női kézilabda bajnokság – 8. forduló
2017.11.13., 16.00 – Szeged, Etelka sor spcs.
Kézilabda Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC
Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Versenybírók: Medovarszki Pál, Gyuris László

Gaál Adrienn vezetőedző: “Nehéz mérkőzés elé nézünk vasárnap, attól hogy 0 pontos az ellenfelünk, nem szabad lebecsülni őket. Úgy gondolom a Balmazújváros elleni győzelem feltöltötte új erőkkel és impulzusokkal a csapatot, és egészséges önbizalommal kell nekimennünk ennek a mérkőzésnek. Ha a múltheti arcunkat tudjuk mutatni, akkor nem lehet gond, de biztos vagyok benne hogy a Kszse nem fogja könnyen adni a pontokat.”

A felnőtt meccset követően, 18 órától a juniorok is pályára lépnek.

szcs