Az egészségről szóló nap igen népszerű a településen. Ezt bizonyítja az is, hogy immáron ötödik alkalommal rendezték meg, és évről évre egyre többen mozognak együtt családtagjaikkal.

Mindenkinek az életében nagyon fontos az egészség és annak megőrzése. Mi ezzel a családi nappal szeretnénk ehhez hozzájárulni. Az emberek együtt tudnak sportolni, kellemesen és hasznosan tudják eltölteni az időt.” – tudtuk meg Gál Boglárka művelődésszervezőtől.

Az edzéseket főleg az anyukák és a gyerekek végezték, az apukák pedig inkább a jövőbe tekintettek, és megörökítették mozgó szeretteiket.

A rendezvény sztártrénere Béres Alexandra volt, akinek edzésén teljesen megtelt a Faluház színházterme. Nem is bánták meg a mozogni vágyók, hogy részt vettek ezen a mozgásformán, hiszen nem minden nap tréningezhet együtt az ember egy fitnesz világbajnokkal.

Nagyon jól éreztem magam Algyőn. Úgy vettem észre, hogy a résztvevők kifejezetten lelkesek voltak, és szívesen vettek részt az órán. Remek érzés volt, hogy ennyire sokféle embert láttam, egészen a piciktől a nagyokig, nagyobb pocaktól a kisebb pocakig. Próbálom mindig a „közönség” igényeire szabni az óráimat. Addig megyek el, ameddig úgy látom, hogy tudnak követni. Ettől változatosak a tréningek, és csak mosolygós arcokat látni.” – nyilatkozta Béres Alexandra.

A nap folyamán különböző edzések voltak, mint például Bellyfit-dance fúziós edzés Ménesi Mariannal, Pilates speciális mozgásforma szintén Ménesi Mariannal, továbbá kritikus pontok tornája Simon Zsófiával.

A szombat nem csak a sporté, hanem az egészséges életmódé, a megfelelő táplálkozásáé is volt. A megjelentek kóstolhattak különböző teákat, és egészséges ételeket.

Szenti Renáta masszőr ingyenes masszázzsal járult hozzá az egészségnap sikerességéhez. Renáta elmondta, hogy 2012-ben szerezte meg svédmasszőri képesítését, utána pedig továbbfejlesztette tudását a shiatsu masszázs alapjaival.

A szüleim mind a ketten masszíroznak Vásárhelyen, ezért választottam ezt a szakmát én is, családi hagyomány ez nálunk. Hozzám általában konkrét panasszal érkeznek, amin tudásom szerint meg is próbálok orvosolni. Ezen kívül természetesen lazító masszázs is kérhető.” – mondta el Szenti Renáta.

Sz.Viktor