Hódmezővásárhelyre a XIII. alkalommal megrendezett Szenior Úszóversenyre érkezett a versenyző, határozott céllal: két aranyérmet akart elhódítani. A Szegedi Murénák úszójának kalandos életében mindig szerepe volt az úszásnak. 24 évesen négy évig hadifogoly volt, majd vízilabdásként tért vissza, de ezek a kitérők sem tántoríthatták el a rá váró nagyszerű eredményektől.

Amióta elindult a szeniorversenyzés, nemzetközi szinten is jelen van az élmezőnyben, és szinte mindent elért a sportban, amit csak lehetett. Eredményei közül megemlítette a két világcsúcsot, a tizennyolc Világbajnoki, és huszonkilenc Európa-bajnoki aranyat, továbbá Európa bajnoki csúcsok közül harmincnégy is van a világ legidősebb úszójának.

„Először is örülök, hogy élek, másodszor pedig vigyázok magamra. A helyes táplálkozás, valamint a károsító anyagok mellőzése nagyon fontos. Ezeken kívül pedig a rendszeres edzésben hiszek, ez üdít, frissít és fiatalít.„ – osztotta meg velünk a titkát a kitűnő egészségügyi állapotnak örvendő férfi, aki még hozzátette azt is, hogy az egész családja támogatja abban, hogy minél tovább tudjon még hódolni az úszásnak.

sk