– Nagyon szeretek oviba járni, mert sokat lehet játszani a többi kisgyerekkel – tudtuk meg a legfontosabbat Szakács Fannitól. A 6 esztendős maroslelei kislány a helyi Zengőben ovis, szombat este pedig a faluházban önfeledten szórakozhatott a kis társaival. Ugyanis esztendőről esztendőre jótékonysági bált rendeznek a községben annak érdekében, hogy a kicsik intézményét támogassák.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek minden reggel, mikor eljönnek hozzánk, egy igazi mesevilágban érezhessék magukat, ezért megpróbálunk folyamatosan fejleszteni – nyilatkozta Bányai Anita. Az intézmény vezetője kiemelte: most egy olyan udvari foglalkoztató kialakítására törekednek, melyben az ovisok az időjárástól függetlenül kézműveskedhetnek. A szombati bál bevételét is erre a célra fordítják.

Kósa Viola igazán szerencsés, hiszen barátnőivel járhat oviba. – Nagycsoportos vagyok, jövőre már iskolás leszek, azt is nagyon várom, hiszen párszor már elmentünk az iskolába és nagyon tetszik – sorolta szinte egy levegővel Viola. Már azt is megnézhették, hogyan is tanulnak a nagyok. A kislány is kíváncsi rá, sokat már nem kell várnia, hiszen jövő szeptemberben ő is beülhet a padba.

A faluház nagytermében szombat este – miután a vendégek elfogyasztották a kiváló vacsorát – indulhatott a szórakozás. A makói dr. Csikota József és zenekara gondoskodott arról, hogy senki se maradjon ülve, hanem a táncparkettre perdülve ropja hajnalig. A legkisebbek műsorral köszönték meg, hogy a jótékonysági rendezvényen szépen gyűltek a forintok.

Munkatársunktól. K.