A banda egy éve zenél együtt ebben a felállásban. Négy tagból állnak: Prjevara Miklós – gitár, Baranyi Ernő – gitár, ének, Börzsönyi Ábel – dob, Bencsik Levente – basszusgitár. A négy tagból háromnak van másik zenekara is (Ernő, Ábel: Retro Brains, Miklós: Twentees), Levente pedig zenész család sarja, és jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul jazzgitár szakon, így egyiküknek sem jelentett újdonságot a dallamok habjai közt való elmerülés.

A zenei stílusukat nehéz megmondani, többféle stílusból gyúrják össze saját zenéjüket.

Arról, hogy milyen zenét játszunk, a mai napig vitázunk. Megbeszéltük, hogy igazából ezt nem is lehet megállapítani, ami nagyon jó, mert nem is szeretnénk, hogy beskatulyázzanak minket. Az eddigi kritikákban szerencsére ezt sikerült is elkerülnünk, és eddig senki sem tudta hova rakni a zenei stílusunkat.” – mondta el Baranyi Ernő.

A fiatalok úgy döntöttek, hogy beneveznek egy országos tehetségkutatóba, a Kikeltetőbe.

A másik zenekarommal is voltunk már ezen a tehetségkutatón, és nagyon tetszett, ezért javasoltam a Meggie tagoknak, hogy induljunk el. 120 zenekarból választottak ki minket egyik felvételünk alapján. A zsűri 16 bandát emelt ki, akik küzdhettek a nyolcad döntőbe jutásért. Volt már élő bemutatkozásunk is, ami alapján megkaptuk a lehetőséget, hogy bekerüljünk a döntőbe. Ehhez most szavazatokat kell gyűjtenünk.” – tudtuk meg Prjevara Miklóstól.

A továbbjutás és a döntőért való küzdelem további érdekessége, hogy a Meggie az egyedüli zenekar, akik Budapesten kívülről érkeztek a versenyre. Így nem csak Hódmezővásárhelyt, hanem az egész régiót képviselik.

Nagyon nagy megtiszteltetés volt az, hogy viszonylag kezdő zenekarként választottak be minket, tehát tényleg a zeneiséget nézték. Szeretnénk továbbra is méltón helytállni és elvinni Vásárhely hírét a fővárosba is, hiszen rengeteg jó zenész munkálkodik ezen a környéken.” – tették hozzá a zenészek.

Ha támogatná a Meggie zenekart egy szavazattal, azt EZEN a linken teheti meg.

 

Sz.Viktor