Csongrád megyében hat helyszínen küzdhetnek meg a bajnokkal a fiatalok, csütörtökön Algyőre esett a következő állomás. Manhercz Krisztián Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai 5. helyezett, magyar válogatott vízilabdázó vegyült el a kis nebulók között, beállva a sorversenybe és nem utolsó sorban erősítve a random kialakult csapatokat. „A célunk az, hogy már kicsi korban olyan pozitív impulzusokat kapjanak a tanulók, amelyek hatással lehetnek a felnőttkori tetteikre. Az olimpikonok és válogatott sportolók bevonása pedig azért történik, hogy minél hamarabb beléjük neveljük a sport és a mozgás szeretetét.” – tájékoztatott Süli András, a Küzdj meg a bajnokkal Alapítvány elnöke.

Egy ilyen alkalomnak megvan a menete a különböző városokban. Algyőn, Manhercz Krisztián tartotta meg a bemelegítést, előtte a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársa tartott egy rövid ismertetőt az egészséges életmódról. Ezeket a rendhagyó testnevelés órákat arra is felhasználják, hogy népszerűsítsék a szelektív hulladékgyűjtést, és környezettudatosságra neveljenek. Az óra végén ajándékot is kaptak a fiatalok, megtarthatták a pólót, valamint ásványvízzel és gyümölccsel pótolhatták az elveszett energiákat.  A Küzdj meg a Bajnokkal programsorozatot másodjára rendezik meg, és ebben az évben már nem csak regionálisan, hanem országosan is megjelennek az iskolákban.

Manhercz Krisztián, most tizenkilenc éves, de ebben az évben már kijutott az Olimpiára Rióba. Jelenleg Szegeden vízilabdázik, három éve került ide, és most a Tiszavirág Szeged felnőtt csapatát erősíti. „ Pár éve még én voltam ezeknek a gyerekeknek a helyében, és furcsálltam is először, amikor felkértek a rendhagyó óra megtartására, különösen azért, mert óriási nevekkel szerepelek ebben a programban. Nagyon örülök, hogy foglalkozhatok gyerekekkel, ez nekem mindig nagy öröm.” – tette hozzá Krisztián, aki előtt hosszú kígyózó sorban álltak az iskolások, hogy autógrammot kérjenek tőle.

sk