Mivel a tánc mindig fiatalon tart, erőt, egészséget ad, nem volt gond, hogy összeálljon a véradó csapat. Szalai Gergő, többszörös véradó, a csapat táncosa szárnyai alá vette az ügyet és a véradóállomással, valamint a táncosokkal egyeztetve november 3-ára tűzte ki a véradás napját.

Az izgatott táncosok már fél nyolckor gyülekeztek a véradóállomás előtt. Néhányan még sosem adtak vért, de együttes lévén, a rutinosabbak erőt adtak az újaknak is. A véradás egyénenként körülbelül fél órát vett igénybe és igen jó hangulatban telt. A kórházi személyzet nagyon kedves és figyelmes volt, így a kezdeti aggodalmait mindenki hamar elfeledte. Személyenként mindössze 4,5 dl vért vesznek le, ami az egészségnek is jót tesz. A táncoslábú véradók felfrissülve léptek ki az utcára, megfogadva, hogy 56 nap múlva ismét visszatérnek.

Véradásra egyébként minden, 18 és 60 év közötti, egészséges, 50 kg feletti állampolgárt várnak a véradóállomásokon. Hódmezővásárhelyen erre csütörtökönként 7.30-10.00 óráig van lehetőség, de egyéb szervezett véradások időpontját és helyszínét a kórház honlapján, az osztály által szerkesztett facebook oldalon, valamint a Vöröskereszt internetes oldalain is közzéteszik.

 

Forrás: Rózsa Margaréta