Hódmezővásárhelyi szempontból kifejezetten fontos lesz a szombati bajnoki mérkőzés. Ha a gárdának sikerül megszereznie a két pontot, akkor nem szakadnak le túlságosan a mezőnytől. Ám a vendégek szempontjából sem elhanyagolható a két egység begyűjtése – ezzel ugyanis tovább erősíthetnék saját helyüket a középmezőnyben.

A bennmaradásért zajló küzdelemben tehát a HLKC és a Balmazújváros számára is kifejezetten fontos a pontok megszerzése, ezért parázs csatára számíthatnak a kézilabda rajongók a szombati mérkőzésen.

A hatodik fordulóban egyik fél számára sem termett babér. A vásárhelyiek a Fradi II. ellen szenvedtek vereséget, míg a Balmazújváros az Orosházától kapott ki.

NBI/B Keleti – csoport női felnőtt kézilabda bajnokság – 7. forduló
2016.11.05., szombat 17.00 – Balogh Imsi Sportaréna

Hódmezővásárhelyi LKC – Balmazújvárosi NKK
Játékvezetők: Haraszti Kinga, Nachtmann Brigitta
Versenybírók: Medvegy Péter, Daru Péter

Gaál Adrienn vezetőedző: “Minden mérkőzésünk fontos, de ez most sorsdöntő lehet… Hazai pályán muszáj megszerezni a két pontot. Két hete a Nánás ellen a vérünket adtuk, de nem sikerült, most mindent bele kell adnunk!”

Tószegi Krisztina játékos: “Az nem kérdés, hogy a hétvégén nyerni kell. Az utóbbi két mérkőzés nem úgy alakult ahogy szerettük volna, de ha elszántan és koncentráltan lépünk pályára, és fegyelmezett játékot tudunk nyújtani, akkor meglesz a 2 pont.”

A felnőtt meccset megelőzően 15 órától a juniorok is megmérkőznek, a csapat egy jó mérkőzéssel megerősítheti jelenlegi dobogós helyét a bajnokságban.