Viszonylag hamar leszállt az est, így nagyjából délután öt órától már vaksötétségben lehetett borzongani Szegeden. Az emberek és az állatok közötti képzeletbeli határok elmosódtak, állatemberek és emberállatok együtt buliztak a félelmetes helyszíneken, természetesen jóleső borzongás volt ez, nevetéssel és jókedvvel fűszerezve.

A 17.00-tól 21.00-ig zajló programok párhuzamosan folytak egymás mellet, amelyekbe ki-ki érdeklődése és vérmérséklete szerint kapcsolódhatott be. Az állatbemutatókat a rozsomákoknál kezdték, majd a bátor oroszlánok harcát tekinthettük meg egy képzeletbeli „szörny” ellen. Az állatemberek menetére a szurikáták kifutójától a fókák medencééig került sor.  Ezután pedig a fő attrakciónak is beillő borjúfókák esti sellőtornáját tartották meg. Továbbá azt is meg kell említeni, hogy az állatos bemutatók mellett játékos vetélkedőre is várták a családokat, baráti társaságokat.

A családoknak, pároknak, baráti társaságoknak ajánlott játékos vetélkedő egy beavatási szertartással, a megjelöléssel kezdődött, majd a Banyaösvényen való átkeléssel folytatódott és a Szellemösvény izgalmas feladataival végződött.

A Kultúrkubikos halloweenes fényistálló a zsiráfház homlokzatán volt látható, illetve szíverősítőnek volt egy Szerencsekerék-övezet, ahol csoki volt a nyeremény, vagy különböző boszorkánybarát állatokhoz kötődő feladatokat kellett megoldani. A harmadik helyszín a Terrárium-ház hüllősimogatója volt.

sk

Fotók: ÉR.