A vendégek lendültek hamarabb játékba, a házigazdák csak 5-5-nél, és 11-11-nél érték utol őket. A Római Birodalom idejére visszanyúló kelta hagyomány szerinti Haloween közeledtével mondhatjuk azt is, hogy Farkas, Lajsz és a sokszoros válogatott Molnár András riogatta  a kék-sárgákat, akiknél megoszlottak a pontok. Ez bizonyult a jobb receptnek, mivel Vas egy technikait követő büntetője, és Rostás Imre közelije után 15-21 állt az eredményjelzőn a kisszünetben.

Inkább erőteljes mezőnymunka, mint sok pont jellemezte a következő időszakot. 4 perc alatt összesen mindössze 6 egységet termeltek a gárdák. Erdei köszönt be ekkor egy trojkával, közelebb lökve ezzel társait a ponterős Genalt sérülés miatt nélkülözni kényszerülő Kosársulihoz. (21-24) Ezzel nem fejeződött be a macska-egér játék: Pék góljával már csak egy volt  differencia, Farkas zsákolásával pedig a cívisvárosiaknál volt az előny, de csak átmenetileg, mivel a félidőben 32-32 volt az eredmény.

Utasi Gábor fiai nem tétlenkedtek az első két periódusban, 18(!) hármassal próbálkoztak, amiből mindössze 3 landolt a gyűrűben. A következő négy sikertelen távoli után már-már úgy tűnt, hogy bedeszkázták a gyűrűt. A másik oldalon viszont többen eredményesek voltak, így a hajdúságiak 39-36-ra mentek el. Végül a hárompontos volnalra szórt átkot Kelemen törte meg, majd Varga Zalán jött, de mindez kevés volt a rutinos Molnár ugyanis megrázta magát, és vezérletével hétre nőtt a differencia a hazaiak javára. A helyzetet nehezítette, hogy nem igazán tudták megállítani ellenfelüket Rostásék, az utolsó 10 percben 16 pontos hátrányt kellett ledolgozniuk.

A hódmezővásárhelyiekben még egy rohamra maradt energia, Varga kosarával még 10 ponton belülre tudtak zárkózni. Jól látszott azonban, hogy ez nem az ő estéjük, főleg, hogy a DEAC mindkét térfélen olvasta a játékukat, ami végül meghozta nekik a sikert, és 15 pontos győzelmet arattak. A Kosársuli a jövőhéten Hepp-kupa mérkőzésen lép pályára Kozármislenyben, majd november 11-én 18 órakor a Honvédot fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

DEAC – Vásárhelyi Kosársuli SE 79-64 (15-21, 17-11, 30-14, 17-18)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Mészáros B., Borgula Gy. és Lengyel Á.  Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok  500 néző.

Kosársuli: Szabó 9/6, Kelemen 8/3, Pavlovic 2, Vas 6, Nemes 7.Csere: Varga 16/9, Béres 8, Rostás I. 8.Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Nem igazán tudtunk mit kezdeni a Debrecen magas csapatszerkezetével. Látszott, hogy alaposan felkészültek belőlünk, minden pontért meg kellett szenvednünk. Ez volt az első vereségünk, ami nem szegi kedvünket, folytatjuk a már megkezdett utunkat.”

Forrás: Martonosi János – Vásárhelyi Kosársuli, sajtófőnök

Fotó: Kocsis Alíz