Az első percektől fogva gólra törően igyekezett játszani a vásárhelyi csapat, ennek a támadó  felfogásnak köszönhetően pedig alig 15 perc játék után emberelőnybe kerültek. Bartyik Norbert ugrott volna ki, viszont Szabó Csaba ezt megakadályozta, ám szabálytalanul. Rögtön mehetett az öltözőbe.

A HFC fölénye így tovább nőtt, igaz a gól csak nem sikerült begyötörni, a kialakított helyzetek ellenére sem.

A félidő végét jelző sípszó előtt azonban tovább nőtt a vásárhelyi emberelőny. Kerekes István osztott ki egy könyököst, amiért csak hamar csatlakozhatott Szabóhoz.

A fordulás után így igazán előnyös helyzetben folytathatta a pontvadászatot a HFC. Kökény 8 perc játék után be is talált. Ez alkalommal nem fejjel vette be az ellenfél kapuját, hanem 10 méterről küldött kapura egy lecsorgót.

Az újabb gólra 20 percet kellett várni, igaz addig két vásárhelyi kapufa is a mérkőzést színesítette. Kormányos Kolos azonban egy szép támadás végén már nem csak a lécet lőtte ki, hanem gólt szerzett.

A végén pedig a csereként beállt Szabó Dávid is feliratkozott a gólszerzők közé, egy kontra végén gurított a hálóba.

A HFC ezzel zsinórban negyedik győzelmét szerezte, a csapat 22 ponttal az ötödik helyen áll. Igaz vasárnap még rendeznek néhány mérkőzést a csoportban.

A csapat legközelebb a Szekszárdot fogadja a városi stadionban november 6-án, 13:30-tól.

NB III Közép csoport, 13. forduló

Várfürdő-Gyulai Termál FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-3 (0-0)
Gyula, id. Christián László Sporttelep. Vezette: Sándor Csaba (Takács Attila, Benkő Róbert)
Gyula: Krnács – Bogdán, Szabó Cs., Kerekes, Zámbori, Sipos, Ferenczi, Nagy G., Okos (Katona, 16′), Styecz (Szántó, 88′), Balogh M. (Burai I. D., 68′). Megbízott edző:Szentléleki Béla.
HFC: Bordás – Kormányos, Tóth I. (Marton, 73′), Kökény, Pataki (Végh, 33′), Bartyik N. (Szabó M. D., 60′) Szilágyi, Szabó D., Tóth A., Máté, Puskás. Vezetőedző: Major László.
Gól: Kökény (53′), Kormányos (74′), Szabó M. D. (81′).
Sárga lap: Tóth A. (62′).
Kiállítva: Szabó Cs. (13′), Kerekes (45′).