Szombaton, már a délelőtti órákban “elszabadult a pokol” a Csabai Kolbászfesztiválon. Természetesen jó értelemben. Reggeltől kezdve, majd ezer fő darálta, fűszerezte, gyúrta és töltötte a disznóhúst.

A munka mellett azért a szórakozásra is maradt idő, hiszen egy disznóvágáshoz az is hozzátartozik. A pénteki naphoz hasonlóan sokan jelmezbe öltözve készítették a kolbászokat és nem csak sóval, borssal és paprikával, hanem humorral is fűszerezték a mesterműveket.

A remek hangulatról nem csak a mosolygós, jókedvű látogatók, hanem a megfelelő italok és a színpadokon egész délelőtt zenélő muzsikusok gondoskodtak. A csapatok éppen ezért munkamegosztásban dolgoztak, míg az egyik részük dolgozott, a másik felük egymást táncoltatta.

Andrea csapata, a szerzetesek és apácák 6 fővel érkeztek Békéscsabára, és mondhatni, hogy az ország minden részéről van taguk. Egyesek Szegedről érkeztek, mások Vas megyéből. Ennek ellenére nagy az összetartás és egyetértés köztük. Arra a kérdésre, hogy milyen kolbászt készítettek, viccesen annyit mondtak, hogy bélbe töltöttet. Ez volt a 4. fesztiváljuk így együtt, tavaly negyedikek lettek, idén pedig az aranyérem a cél. Hozzátették, annyira szeretik a Csabai Kolbászfesztivált, hogy már most lefoglalták a szállást jövőre.

A kolbászgyúrás mellett különböző kultúrális programokkal és kirakodóvásárral is kedveskedtek a szervezők a megjelent ezreknek.

Halloween közeledtével az arcfestés sem maradhatott el egyeseknél. Niki és Viki jó barátnők, akik először vesznek részt a rendezvényen együtt.

Nagyon tetszik a fesztivál, jó a buli, rengetegen vannak. Sokkal jobb, mint amire számítottam, több az ember, jobb a hangulat. Természetesen mi is töltöttünk kolbászt. A szokásos fűszereket használtuk, plusz van egy titkos hozzávalónk is, ami a kertünkben terem, de azt nem áruljuk el, hogy micsoda.” – nyilatkozta Viki, a fesztivál egyik résztvevője.

A délelőtt remekül telt, izgatottan várjuk az esti programokat, amikor fellép többek közt a Magna Cum Laude, az Ismerős Arcok, valamint a Halott Pénz is.

 

Sz.Viktor