A másodosztály Keleti csoportjának két legjobb csapatának rangadójára került sor Algyőn. A zsúfolásig megtelt lelátóról a ContiTech FKSE Algyő és a Ferencvárosi TC kézilabdamérkőzését szurkolhatták végig a jelenlévők.

A mérkőzés előtt azonban egy nemes kezdeményezésnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a Fiatal Kézilabdások Sportegyesülete úgy döntött, támogatja Algyő arcát, a riói olimpián tizedik helyen végzett Kopasz Bálintot. A sportoló ezen az eseményen vehette át Bella Árpád klubigazgatótól jelképesen, az új kajak ergométert, amely nagyban segítheti majd további eredményes felkészülését.

Egy másik jótékonysági célt is megfogalmazott Algyő kézilabdacsapata, még a bajnokságot megelőzően. Csatlakoztak ugyanis a Magyar Rákellenes Liga Pink Month akciójához, ezáltal minden idegenbeli mérkőzéseiket, illetve amikor lehetséges, hazai meccseiket is rózsaszín mezben játsszák végig. A szombati mérkőzés teljes bevételét felajánlották az előbb említett szervezetnek, illetve egy urnát helyeztek ki, ahova bárki bedobhatta adományát. Emellett a Ferencváros férfi csapata is gyűjtést szervezett a mérkőzést megelőzően, melyet a többi befolyt összeggel együtt, elutalnak majd a Magyar Rákellenes Liga részére.

Az előző szezonban az első helyen végzett Algyő csapata, az FTC második lett. Az idén mindkét csapat veretlenül jutott el a bajnokság ezen szakaszáig. Végül egy bajnoki döntőnek beillő, izgalmas, fordulatos mérkőzésen 30-31 (14-16) arányban nyert a Ferencváros csapata.

 

RV