Szinte egy tűt sem lehetett leejteni, annyi kisdiák zsúfolódott össze hétfőn a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Almási Tagintézéményének egyik termében. Ugyanis igen érdekes totón dolgoztak a gyerekek, mely vonzotta a sok érdeklődőt. Az iskolábon több mint tíz éve szervezik meg az egészség délutánt, melynek része volt az ezzel kapcsolatos teszt kitöltése is.

Többen hatalmas tálcákkal rótták a köröket és kínáltak mindenkit az udvaron, a termekben és a folyosókon is. Természetesen mi más is lehetett ez a finom nasi, mint szeletelt alma, karalábé és sárgarépa, ha már az egészség állt ennek a délutánnak a középpontjában.

Kozmetikust is hívtak, aki elmagyaráztak az almásisoknak, elsősorban a nagyobb lányok figyeltek, hogyan is kell helyesen ápolni a hajat, melyek azok kozmetikumok, amelyek ajánlottak ennek a korosztálynak. A fogorvos sem hiányozhatott, aki egy óriási fogsort is hozott, s megmutatta, mi a legtökéletesebb mosási technika. Hozott olyan cukros üdítőket, különféle egészségtelen rágcsálni valókat is – mint elrettentő példa – melyek a legnagyobb ellenségei a még apró fogaknak.

– A fő célunk, hogy a tanulóink megismerjék az egészséges életmódot, ez nem csupán testi, hanem lelki és szociális egészséget is jelent, így igen sok program közül választhattak hétfőn  – nyilatkozta Vizhányó Éva tagintézmény-vezető. A mozgás jegyében tréfás sorversenyeket rendeztek, de még zöldségből, gyümölcsből szobrokat is készíthettek a gyerekek.

Kovács Regina Róza hetedik osztályos. – Sok gyümölcsöt fogyasztok, valamint zöldséget, s ha tehetem, akkor nyersen eszem őket, a kedvencem az alma – árulta el a 13 esztendős kislány. Osztálytársaival nem csupán kóstolta, hanem faragta is a zöldségeket, gyümölcsöket. Almákból például baglyot, illetve egy vigyorgó fejet is eszkábáltak.

Munkatársunktól. K.