A 44. alkalommal megrendezett Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjében a legjobbakat megillető elismerést, Sátoraljaújhely város plakettjét, valamint az OTP Bank különdíját kapta. Kitti kategóriájában a 3. legmagasabb pontszámot szerezte meg.

Elsőként a megyei fordulón vett részt, majd onnan jutott tovább az országos megmérettetésre. A verseny két szegmensből tevődött össze, volt egy írásbeli és egy szóbeli része. Sokkal komplexebbnek bizonyult, hiszen a három órás írásbeli állt egyrészt intelligenciát felmérő feladatokból, illetve gyakorlati fogalmazást is meg kellett alkotni, valamint nyelvtannal kapcsolatos feladatok is szerepeltek benne.

A szóbeli része sem volt egy könnyű feladat. Húsz perc alatt, négy téma közül kellett a versenyzőknek kiválasztani egyet, és azt egy három perces szónoki beszédként előadni. A téma mellett meg volt adva a műfaj és a közönség is. Kittinek abba a szituációba kellett beleképzelnie magát, hogy egy osztályteremben áll, és diáktársai előtt vitát indít el arról a témáról, hogy rendezzen e Magyarország olimpiát 2024-ben.

„Meglepetésként ért, hogy továbbjutottam az országos fordulóra. A versenyre nem sokat tudtunk készülni. Mikor mondtam felkészítő tanáromnak, Dr. Lázárné Megyeri Zitának, hogy azt érzem, nem készültem eleget, azzal nyugtatott, hogy az eddigi 4-5 évet, amit a középiskolában töltöttem, erre tettük fel, tehát az eddig magamba szívott tudást tudtam felhasználni. Ez úgy néz ki, sikerült” – mondta el Kitti, akinek meg is volt az oka, hogy nem tudott úgy készülni erre a versenyre, ahogy szeretett volna, hiszen volt egy még nagyobb feladata, ugyanis emelt szintű angol érettségit tett a napokban.

Továbbtanulás szempontjából pár éve fontolgatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, bár még ezzel kapcsolatban vannak kétségei. Úgy tűnik, vagy a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdálkodás szakát, vagy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karát jelöli meg első helyen.

 

RV