Az előző fordulóban a sereghajtó Komló otthonában vendégeskedett a HFC. A várakozásoknak megfelelően sikerült a pontszerzés, a Vásárhely Szilágyi Norbert, Szabó II Dávid és Kormányos Kolos góljaival győzni tudott.

A hétvégén azonban talán nehezebb dolga lesz Máté Péteréknek. A csapat a Szentlőrinc SE-vel csaphat össze. A 10 pontos ellenfél a tabella 15. helyén áll.

A felek az előző kiírásban is találkoztak, akkor Szentlőrincen 2-1-es hazai siker született, a vásárhelyi gólt Szabó Dávid szerezte. Míg a tavasszal a HFC Vásárhelyen tartotta a három pontot, akkor ők győztek 2-1-re, szintén Szabó Dávid volt a gólok szerzője.

„A Szentlőrinc ellen nehéz, paprikás meccsre számítok. Hiába a Szentlőrinc rossz formája, ebben a bajnokságban bárki tud meglepetést okozni, viszont úgy gondolom, ha sikerül az utóbbi meccsek formáját hoznunk, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot.” – nyilatkozta a klub honlapjának Tóth Attila.

Mezei Olivér számára különlegesnek is számít a mérkőzés, hiszen korábban Szentlőrincen is futballozott.

„Nem lesz könnyű meccs, de úgy gondolom, ha továbbra is folytatjuk a jó játékunkat, nincs mitől félnünk. Hazai pályán csak a győzelem elfogadható eredmény. Egész héten keményen dolgoztunk, mindenki jól edzett, egyben van a csapat. Ha sikerülne nyerni, amiben nem kételkedek, a tabellán is megerősítenénk a helyünket. Remélem sikerült legalább egy gólpassz, esetleg a gólszerzés, mivel a volt csapatomról van szó.”

A Hódmezővásárhelyi FC – Szentlőrinc SE mérkőzést október 22-én, szombaton 14:30-tól rendezik a városi stadionban.

A HFC-nek pedig nem is lesz sok ideje a pihenésre, hiszen október 26-án, szerdán Magyar Kupa meccset játszanak Major László tanítványai a Dorog ellen, szintén Vásárhelyen.

szcs
Fotó: hfc1912.hu